Translate

Thursday, March 1, 2012

Εφυγε από την ζωή ο Λούτσιο Ντάλα

Έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο κορυφαίος ιταλός τραγουδιστής Λούτσιο Ντάλα, λίγες ημέρες πριν γιορτάσει τα 69α γενέθλιά του. Σοκ έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος του Λούτσιο Ντάλα ο οποίος υπέστη έμφραγμα σήμερα στην Ελβετία, όπου βρισκόταν για μια σειρά συναυλιών. Ο ιταλός τραγουδιστής από την Μπολόνια, έμοιαζε να είναι καλά στην υγεία του και μάλιστα χθες έδωσε κανονικά την προγραμματισμένη συναυλία της τουρνέ. Ο Ντάλα σηκώθηκε σήμερα το πρωί, πήρε πρωινό, έκανε μερικά τηλεφωνήματα και ο πόνος τον χτύπησε ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση.
«Μιλήσαμε χθες, ήταν ακμαιότατος» επαναλάμβανε συγκλονισμένος ο Ρομπέρτο Σέρα, παλιός φίλος του Λούτσιο Ντάλα και φωτορεπόρτερ, ο οποίος αδυνατούσε να πιστέψει την είδηση.
«Δεν είναι δυνατόν, μου τηλεφώνησε χθες βράδυ, ήταν πολύ καλά, ήταν ευτυχής, ήρεμος, ευχαριστημένος και συμφιλιωμένος με τον εαυτό του» λέει ο Σέρα.

Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του Λούτσιο Ντάλα, ήταν στο Φεστιβάλ του Σανρέμο.

Ο ιταλός τροβαδούρος ο οποίος στις 4 Μαρτίου θα γιόρταζε τα 69α γενέθλιά του, είχε δηλώσει πρόσφατα στην RAI:«Ο θάνατος είναι μόνο το τέλος της πρώτης πράξης».
Ο Ντάλα αφιέρωσε την ζωή του στην μουσική και έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο με μεγάλες επιτυχίες, μεταξύ των οποίων το «L'anno che verrà», «Caro amico ti scrivo» και το αξέχαστο «Caruso» (Te voglio bene assai ma tanto tanto bene sai) που ερμηνεύτηκε και από άλλες μεγάλες φωνές, όπως ο Λουτσιάνο Παβαρότι και ο Αντρέα Μποτσέλι.
from:www.ethnos.gr