Translate

Thursday, September 13, 2012

Απέσυρε η διοργανώτρια εταιρία της tour του Michael Jackson τις απαιτήσεις της από την ασφαλιστική (έχοντας μάλλον χεσμένη τη φωλιά της)...


Γράφαμε πριν λίγες μέρες ότι σύμφωνα με ισχυρισμούς ανθρώπων που ήταν κοντά του τις τελευταίες εβδομάδες πριν το θάνατό του, η κατάσταση του Michael Jackson χαρακτηριζόταν εκείνο το διάστημα ως "emotionally paralysed mess". Και λέγαμε ότι στα χέρια των Los Angeles Times έφτασε μια σειρά από email από ανθρώπους που είχαν εμπλακεί στην προετοιμασία του επερχόμενου πολύ μεγάλου event, της συναυλιακής επιστροφής του Michael Jackson, η οποία -όπως δείχνουν τα πράγματα, και αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί στα email που παρατίθενται- δεν επρόκειτο να λάβει χώρα ποτέ στο σύνολό της. Ο Jackson φαίνεται να έχανε πρόβες, να δυσκολευόταν να μάθει χορογραφίες - αρνείτο δε να τραγουδήσει στις πρόβες. Και καταλήγαμε στον αστερίσκο:
Η AEG βρίσκεται αυτό τον καιρό σε μια δικαστική διαμάχη με την ασφαλιστική εταιρία Lloyds, η οποία καλείται να πληρώσει κάτι λιγότερα από 19 εκ. ευρώ για την αποτυχία αυτή και την ακύρωση των συναυλιών. Η Lloyds δεν επιθυμεί να πληρώσει τα χρήματα, ισχυριζόμενη ότι είχαν γίνει λάθος ισχυρισμοί για την υγεία του Michael Jackson, ενώ σημαντική είναι και η κατηγορία της οικογένειας του Michael εναντίον της διοργανώτρια AEG, για την πίεση στο star γι' αυτά τα shows.

Και πράγματι, λίγες μέρες μετά, σκάει η είδηση. Η διοργανώτρια εταιρία απέσυρε τις απαιτήσεις της από την ασφαλιστική, έπειτα από τις νομικές ενέργειες που έκανε και η τελευταία εναντίον της, για την επίπτωση των ενεργειών της στην υγεία του μακαρίτη και τη χρήση ουσιών. Προφανώς, ο κίνδυνος δεν θα περιοριζόταν μόνο στην απώλεια των ασφαλιστικών εσόδων, αλλά το πρόβλημα για εκείνη θα ήταν πολύ μεγαλύτερο και με πολύ βαριές ευθύνες. Κι έτσι, ξέχασε τα εκατομμύρια...

Θυμίζουμε τις αποκαλύψεις από τον σκηνοθέτη του show, Kenny Ortega, ο οποίος φέρεται να ζητούσε επαγγελματική βοήθεια για τον Michael, βλέποντας την κατάσταση της υγείας του. "Υπάρχουν σοβαρά δείγματα παράνοιας, ανησυχίας και ψυχαναγκαστικής συμπεριφοράς. Πιστεύω ότι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να φέρουμε έναν κορυφαίο ψυχίατρο για να εκτιμήσει την κατάσταση άμεσα", έγραψε σε ένα email που ήρθε στην επιφάνεια. "Είναι σαν να έχεις να κάνεις με δύο ανθρώπους. Ο ένας προσπαθεί να είναι αυτό που ήταν κάποτε, αλλά δεν μπορεί, και παράλληλα δεν θέλει να τον εγκαταλείψουμε, και άλλος είναι σε μια κατάσταση αποδυναμωμένη και σίγουρα ταραγμένη", είπε χαρακτηριστικά. "Ο MJ δεν είναι ακόμα στην κατάσταση για να τραγουδήσει ζωντανά και να χορέψει ταυτόχρονα", έγραψε ο Kenny σε άλλο email.