Translate

Wednesday, September 12, 2012

Apple: Ανακοίνωσε και επίσημα το iPhone 5

Η Apple όπως ήταν αναμενόμενο, παρουσίασε και επίσημα σήμερα την νέα της συσκευή με ονομασία iPhone 5 στην εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο.

Συγκεκριμένα η συσκευή έρχεται με γυαλί και αλουμίνιο όπως ήθελαν πολλές φήμες στο πρόσφατο παρελθόν, με πάχος 7,6 χιλιοστά το οποίο είναι 18% λεπτότερο από τον προκάτοχό του και με βάρος 112 γραμμάρια, δηλαδή 20% ελαφρύτερο. Ειναι το λεπτότερο smartphone της αγοράς.
Η οθόνη είναι retina με 326 PPI, 4 ιντσών και ανάλυσης 1136x640 με 16:9 aspect ratio. Τα εικονίδια πλέον είναι 5 των εφαρμογών που θα μπορεί να διακρίνει ο χρήστης από την κεντρική οθόνη της συσκευής, αφού μεγάλωσε το μέγεθος της οθόνης. Επίσης η οθόνη θα προσφέρει 44% περισσότερη αντίθεση χρωμάτων, ενώ οι αισθητήρες αφής ενσωματώθηκαν απευθείας στην οθονη για να είναι λεπτότερη. Οι εφαρμογές της Apple έχουν αναβαθμιστεί για να υποστηρίζουν την καινούργια οθόνη, ενώ άλλες εφαρμογές που δεν την υποστηρίζουν, θα ανοίγουν στο κέντρο της οθόνης με μάυρες γραμμές δεξιά και αριστερά.


Οσον αφορά την συνδεσιμότητα, το iPhone 5 θα υποστηρίζει τα πρωτόκολλα HSPA+, DC-HSDPA, και LTE, όλα σε ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα. Το Wi-Fi της συσκευής θα υποστηρίζει συχνότητες 2.4ghz and 5ghz στο πρωτόκολλο 802.11n ενώ η ταχύτητά του θα φτάνει μεχρι τα 150mbps.

Ο επεξεργαστης θα ειναι ο Α6, ο οποίος είναι 2 φορές γρηγορότερος απο τον προκάτοχό του και 2 φορές καλύτερος στα γραφικά αντίστοιχα, ενώ είναι και 22% μικρότερος σε μέγεθος. Οσον αφορά την χωρητικότητα της μπαταρίας, είναι μεγαλύτερη του iPhone 4S, με 225 ώρες αναμονής.

Η πίσω κάμερα είναι 8 megapixel, ανάλυσης 3264x2448, με υβριδικό φίλτρο υπερύθρων, 25% μικρότερη σε μέγεθος από το iPhone 4S, ενώ βελτιώσεις έγιναν και στο «τράβηγμα» των φωτογραφίων με καλυτερη λήψη στο σκοτάδι, έξυπνα φίλτρα, 40% γρηγορότρες φωτογραφίες, λιγότερος θόρυβος, καλύτερα οπτικά μέρη του φακού κτλ. Επίσης μια νέα λειτουργία της κάμερας είναι το «Panorama mode» όπου ο χρήστης μπορεί να αποτυπώσει μια φωτογραφία 360 μοίρες γύρω από τον εαυτό του σε ανάλυση 28 MegaPixel! Η εγγραφή βίντεο φτάνει τα 1080p με δυνατότητα να βγάζει ο χρήστης ταυτόχρονα και φωτογραφίες, ενώ υπάρχει και η βελτιωμένη σταθεροποίηση εικόνας. Όπως είναι φυσικό υπάρχει και μια κάμερα στο μπροστινό μέρος της συσκευής, με δυνατότητα εγγραφής βίντεο 1080p, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να πραγματοποιεί FaceTime κλήσεις σε καλύτερη ποιότητα.

Η νέα συσκευή έρχεται με 3 μικρόφωνα, μπροστά, πίσω και στο κάτω μέρος, για καλύτερη ακύρωση θορύβου και ακουστική (με τον συνομιλητή σας), ενώ βελτίωση υπάρχει και στο μεγάφωνο το οποίο μπορεί να αναπαράγει ήχους σε περισσότερες συχνότητες για καλύτερη ακουστική.

Τέλος, μια νέα αλλαγή επίσης αφορά τον 30-pin connector που υπήρχε σε παλαιότερες συσκευές από το 2003, αφού σε αυτή την συσκευή αλλάζει και ονομάζεται «Lightning» με 8-pin ο οποιος ειναι 80% μικρότερος. Ωστόσο, εάν έχετε ήδη αξεσουαρ που χρησιμοποιούν τον παλαιό connector, η Apple σαν δίνει την δυνατότητα να προμηθευτείτε νέο μετατροπέα από 30-pin σε 8-pin, ώστε να χρησιμοποιήσετε τα υπάρχοντα αξεσουάρ σας.
from:www.myphone.gr