Translate

Thursday, September 27, 2012

Η μουσική πέθανε για τον Noel Gallagher


H μουσική εισβολή τελείωσε και οι μουσικές σκηνές είναι νεκρές γιατί ο καταναλωτισμός έχει καταλάβει τη μουσική. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο Noel Gallagher μιλώντας για τη βρετανική μουσική αλλά και τη μουσική γενικότερα.

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Q, o Gallagher είναι απολαυστικός παραθέτοντας τις απόψεις του για το που πάει η μουσική σήμερα, λέγοντας τα εξής:

«Θα σας πω τι πιστεύω. Η ποπ όπως την ξέρουμε, είναι νεκρή. Οι Beatles, οι The Who, οι Kinks, όλοι έχουν φύγει και ποτέ δε θα επαναληφθούν.
Στα μέσα του ’90 ήταν οι μπάντες και ένα μικρό γκρουπ από fans που είχαν τον έλεγχο. Τώρα είναι ο καταναλωτής που το καθοδηγεί, έτσι η μουσική θα πάει όπου ο καταναλωτής θα την καθοδηγήσει. Δε θα έχουμε άλλη punk ή άλλη Britpop. Αυτό είναι γεγονός.» ενώ συνέχισε λέγοντας για τον προβληματισμό του όσον αφορά για τις μουσικές προτιμήσεις του γιού του:

«Αναρωτιέμαι ποιες θα είναι οι σχέσεις του πεντάχρονου γιού μου με τη μουσική. Όταν θα του διαβάσουν τη διαθήκη μου πως του αφήνω 14.000 βινύλια, θα πάει απλά να τα πουλήσει. Θα πει πως απλά πιάνουν χώρο στο δωμάτιο».
from:www.poprocknews.gr