Translate

Tuesday, October 25, 2011

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για το Worldwide Act στα 2011 MTV EMA


TO ΜΤV ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 
WORLDWIDE ACT ΤΩΝ 2011 MTV EMA

ΟΙ ΠΙΟ HOT ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ 
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ


Η 18Η ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ MTV EMA ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ODYSSEY ARENA ΤΟΥ BELFAST 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 22:00 ΜΟΝΟ ΣΤΟ MTV



Το MTV ανακοίνωσε σήμερα τις πέντε υποψηφιότητες που θα διαγωνιστούν στην ολοκαίνουργια κατηγορία Worldwide Act στα 2011 MTV EUROPE MUSIC AWARDS. Τις τελευταίες πέντε εβδομάδες οι fans του MTV σε όλο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν τους αγαπημένους καλλιτέχνες από τη χώρα τους, βοηθώντας τους να εξασφαλίσουν την υποψηφιότητα τους και έπειτα να εκπροσωπήσουν την ήπειρό τους στα φετινά EMA. Ξεκινώντας από σήμερα, αυτές οι πέντε υποψηφιότητες θα διαγωνιστούν στο τελευταίο στάδιο της ψηφοφορίας, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν το βραβείο Worldwide Act. Οι παγκόσμιοι φιναλίστ είναι: Lena (Ευρώπη), BIGBANG (Ασία), Abdelfattah Grini (Αφρική/Ινδία/Μέση Ανατολή), Britney Spears (Βόρεια Αμερική) και Restart (Λατινική Αμερική).

Με παρουσιάστρια την πολυτάλαντη ηθοποιό και τραγουδίστρια Selena Gomez, τα 2011 MTV EMA θα μεταδοθούν ζωντανά την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 22.00 από το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας. Χορηγοί των βραβείων είναι οι Dell, Replay, Hyundai και Swatch.

Η κατηγορία Worldwide Act γιορτάζει την διαφορετικότητα αλλά και το εύρος της μουσικής παγκοσμίως. Το MTV παρουσιάζει και προτείνει ως υποψήφιους σε αυτή την κατηγορία τους πιο εκλεκτούς καλλιτέχνες από όλες τις γωνιές του κόσμου. Οι fans μπορούν να ψηφίζουν στοwww.mtvema.com μέχρι την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και ώρα 00:59. Ο νικητής του Worldwide Act θα ανακοινωθεί στο show στο Belfast.


Σχετικά με τις υποψηφιότητες  για την κατηγορία Worldwide Act

Lena (Ευρώπη)

Με το τραγούδι της «Satellite», η 19χρονη τραγουδίστρια Lena κέρδισε το Eurovision Song Contest το 2010 και γνώρισε μεγάλη δημοσιότητα και επιτυχία στα charts όλης της Ευρώπης. Το άλμπουμ της «Good News» έγινε πλατινένιο στη Γερμανία και σημείωσε ρεκόρ, αφού τα τρία τραγούδια από το άλμπουμ έφτασαν στην κορυφή του top five των γερμανικών singles chart. Η Lena έχει ήδη κερδίσει δύο βραβεία ECHO το 2011 και τώρα αναμφίβολα θέλει να πάρει στα χέρια της και το πολυπόθητο βραβείο των ΕΜΑ.

BIGBANG (Ασία)

Οι BIGBANG είναι το πιο hot συγκρότημα στην Κορέα και αποτελείται από τους G-DRAGON (aka GD), T.O.P, TAEYANG (aka SOL), SEUNGRI (aka V.I.), και DAESUNG (aka D-Lite). Με την urban μουσική τους και το φανταχτερό τους style οι BIGBANG είναι μια αγορίστικη μπάντα που τη λατρεύουν όχι μόνο οι έφηβοι, αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Με το φοβερό single «LIE», οι BIGBANG έγιναν περιζήτητοι στη μουσική βιομηχανία της Κορέας, ενώ τα hits τους «Last Farewell», «Day By Day» και «Sunset Glow» έμειναν στην κορυφή των charts για εβδομάδες στην Κορέα. Οι BIGBANG έχουν γίνει οι πιο ισχυροί καλλιτέχνες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Κορέα.
Το τελευταίο τους ΕΡ «Tonight» έφτασε στην κορυφή σε πολλά μουσικά charts στην Κορέα. Το άλμπουμ τους ακόμη αποτέλεσε το πρώτο κορεάτικο pop άλμπουμ που κατάφερε να μπει στο top 10 των U.S. iTunes chart και είναι το μοναδικό άλμπουμ που μπήκε στο top 100 και δεν είναι στην αγγλική γλώσσα. Οι BIGBANG κέρδισαν το βραβείο Best 5 New Artists από την 24η απονομή των Japan Gold Disc Awards, καθώς και το βραβείο Best New Artist. Ακόμη το γκρουπ κέρδισε τα βραβεία Best Pop Video και Best New Artist στα MTV Video Music Awards Japan το 2010.

Abdelfattah Grini (Αφρική/Ινδία/Μέση Ανατολή)

Ο Abdelfattah Grini ξεκίνησε το τραγούδι στην ηλικία των 13. Ντύνεται σαν rapper ή σαν καλλιτέχνης graffiti, αλλά όταν ανοίγει το στόμα του για να τραγουδήσει, η πλούσια φωνή του 26χρονου έχει τη δύναμη να μεταφέρει τους ακροατές, πίσω στις ανάμελες μέρες του Mohamed Abdel Wahab και του Abdel Halim Hafez. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτός ο ταλαντούχος μουσικός που εργάζεται κυρίως στην Αίγυπτο, είναι επαγγελματίας τραγουδιστής μόνο τα τελευταία 4 χρόνια. Όλα  ξεκίνησαν το 2007 όταν έγινε ένας από τους νικητές του MBC talent show, «Album Program». Δύο singles του κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο του 2008 και οδήγησαν στη συλλογή «Rashed Wa Ahbabou» με πάνω από 21.000 πωλήσεις. Τέσσερις μήνες αργότερα ακολούθησε η κυκλοφορία του πρώτου του προσωπικού άλμπουμ, με τίτλο «Ya Khsartak Fy Ellayaly». Τώρα δημιουργεί το τέταρτο άλμπουμ του με την δισκογραφική MBC Platinum Records, έχοντας πουλήσει πάνω από 30.000 αντίγραφα των βραβευμένων του άλμπουμ, ενώ τα μουσικά του βίντεο στο YouTube σημειώνουν χιλιάδες views το καθένα. Με τη νέα του δουλειά σχεδιάζει να πειραματιστεί με την ηλεκτρονική μουσική κα να ενώσει μοντέρνα  μουσική με κλασικούς ήχους.

Britney Spears (Βόρεια Αμερική)

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι έχει περάσει τόσος καιρός από το 1999, όταν η Britney Spears από το Kentwood, της Louisiana ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή των MTV EMA. Εκείνη τη χρονιά, το φρέσκο αυτό πρόσωπο και η πρώην star της Disney, πήρε σπίτι της τα βραβεία Best Female, Best Pop Song και Best Breakthrough Artist. Από τότε μεγάλωσε πολύ και είχε πολλά δημόσια σκαμπανεβάσματα στην προσωπική της ζωή, ενώ σήμερα έχει επιστρέψει θριαμβευτικά στο προσκήνιο.
Νικήτρια των 2008 MTV EMA, Album of the Year και Best Act of 2008, η Britney έχει χαρακτηριστεί από το Billboard ως η κορυφαία σε πωλήσεις γυναίκα καλλιτέχνης για την πρώτη δεκαετία του 2000. Το τελευταίο της άλμπουμ, «Femme Fatale», έχει εμφανιστεί 3 φορές στο Top 10 των U.S. charts με τα singles «Hold It Against Me», «Till the World Ends» (το οποίο κέρδισε και το 2011 VMA για το  Best Pop Video) και το «I Wanna Go». Η 29χρονη μητέρα δύο παιδιών, εντυπωσίασε τους fans της στην Femme Fatale περιοδεία της φέτος, ενισχύοντας τη θέση της ως αληθινό pop είδωλο.

Restart (Λατινική Αμερική)

Οι Restart είναι ένα από τα πιο νέα και επιτυχημένα συγκροτήματα της Βραζιλίας. Με μόλις 3 χρόνια ύπαρξης έχουν καταφέρει να αποκτήσουν πολλούς fans σε όλη τη χώρα. Η φοβερή επιτυχία τους στη Βραζιλία επεκτάθηκε γρήγορα σε όλη τη Λατινική Αμερική, όπου ήδη έχουν αμέτρητους fans, ειδικά στην Αργεντινή, όπου έκαναν μια μικρή περιοδεία με sold out συναυλίες, τον περασμένο Ιούλιο. Τα χαρούμενα τραγούδια τους και το πολύχρωμο στυλ τους συμβάλλουν στην επιτυχία αυτών των 4 αγοριών, οι οποίοι έχουν ήδη κερδίσει αρκετά βραβεία στη Βραζιλία μέσα σε αυτά και 5 βραβεία στα MTV Brazil VMB 2010 (Artist of the Year, Hit Song of the Year, Pop Artist of the Year, Best Music Video και Breakthrough Artist of the Year).


Σχετικά με τα 2011 ΕΜΑ

Η πολυτάλαντη Selena Gomez θα είναι η παρουσιάστρια των βραβείων 2011 MTV EMA. Οι Lady Gaga, Bruno Mars, Coldplay, Red Hot Chilli Peppers, Jessie J, LMFAO, Snow Patrol και Jason Derulo θα εμφανιστούν ζωντανά στη σκηνή των 2011 MTV EMA. Οι Nicole «Snooki» Polizzi καιJenni «JWOWW» Farley από το αγαπημένο «Jersey Shore» και η Ashley Rickards –αστέρι «Awkward» είναι οι  παρουσιαστές βραβείων για τα 2011 MTV EMA. Οι Queen θα τιμηθούν με το Global Icon Award στα 2011 MTV EMA και θα καταλάβουν τη σκηνή για μια απίθανη εμφάνιση.

Οι περισσότεροι παρουσιαστές και performers θα ανακοινωθούν τις ερχόμενες εβδομάδες. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν τον αγαπημένο τους EMA καλλιτέχνη στο www.mtvema.com. Η Lady Gaga κυριαρχεί με έξι υποψηφιότητες στα 2011 MTV Europe Music Awards καθώς την ακολουθούν οιKaty Perry και Bruno Mars με τέσσερις. Οι Adele, Justin Bieber και Thirty Seconds To Marsδιεκδικούν βραβείο σε τρείς κατηγορίες ο καθένας. Οι Foo Fighters, Snoop Dogg, My Chemical Romance, Jennifer Lopez, LMFAO, Jessie J, Beyonce, Coldplay, Eminem, Arcade Fire, Red Hot Chili Peppers, Far East movement, Kanye West, Linkin Park, Wiz Khalifa και Kings of Leon επίσης ξεχωρίζουν με τις υποψηφιότητες τους στα φετινά βραβεία EMA. Οι Richard Godfrey και Bruce Gilmer είναι Executive Producers στα 2011 MTV EMA.
from:www.mtvgreece.gr