Translate

Monday, October 10, 2011

«Κλεμμένο» το νέο video της Beyonce;


To video της Beyonce για το single “Countdown” περιέχει κάποιες χορογραφίες ανησυχητικά όμοιες με αντίστοιχες της Βελγίδας Anne Teresa Keersmeker.
 Η πέτρα του σκανδάλου για τo video που έχει σκηνοθετηθεί από τις Queen Bey και Adria Petty είναι μια σκηνή όπου η Beyonce κοιτάει τον φακό παίζοντας με τα μαλλιά και τα ρούχα της, ενώ στο background μια ομάδα χορευτών εκτελεί κάποιες περίπλοκες κινήσεις και είναι ολόιδια με σκηνή αντίστοιχου clip της Anne Teresa.

Βέβαια, η σκηνοθέτης Adria Petty παραδέχτηκε ότι για την δημιουργία του video επηρεάστηκε άμεσα από την αισθητική της γερμανικής χορογραφίας, όπου απευθύνονται και τα video της Anne Teresa, αλλά όπως δήλωσε και η ίδια η χορογράφος: «Κανείς δεν με ειδοποίησε γι` αυτό. Πήραν ολόκληρα κομμάτια από την δουλειά μου για το “Achterland and Rosas danst Rosas”. Αυτό λέγεται κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων! Είναι τουλάχιστον αγενές να το κάνεις εντελώς ίδιο με το πρωτότυπο και να μην προσπαθείς έστω να το κρύψεις!» Η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…
from:www.avopolis.gr