Translate

Wednesday, August 10, 2011

Πυρκαγιά σε κτήριο της Sony βάζει «ταφόπλακα» στην εναλλακτική δισκογραφία!

Ορισμένες φορές, η οργή του κόσμου απέναντι στην αλαζονική συμπεριφορά και την καταπίεση της άρχουσας τάξης, μπορεί να έχει ξεσπάσματα με αποδέκτες που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτό τον χώρο.
Κατά την διάρκεια των αιματηρών διαδηλώσεων που μαστίζουν το Λονδίνο αλλά και πολλές πόλεις της Αγγλίας αυτές τις μέρες, μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτήριο-αποθηκευτικό χώρο της Sony, έγινε ίσως η «ταφόπλακα» της εναλλακτικής μουσικής δισκογραφίας.

Η φωτιά κατέστρεψε ένα κτήριο που κάλυπτε έκταση τριών στρεμμάτων το οποίο άνηκε στην Sony αλλά χρησιμοποιούταν για τις αποθηκευτικές ανάγκες της εταιρίας μουσικών διανομών PIAS. Τα labels που συνεργάζονται με την PIAS και κρατούσαν εκεί συλλεκτικά cds/βινύλια/ep`s τα έχασαν όλα στην φωτιά. Μεταξύ αυτών, απώλειες μετράνε τα labels: Wall Of Sound, XL Recordings, Angular Records, Drowned In Sound, Rough Trade, Transmission, Sonic Cathedral, Rock Action.  Κάποιες από αυτές τις εταιρείες δεν θα μπορέσουν να πουλήσουν ούτε ένα album μέσα στους επόμενους μήνες, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.
 Βέβαια υπάρχει και η αισιόδοξη πλευρά, από την εταιρεία Rough Trade και τον Spence Hickman που δήλωσε στην NME: « Είναι καταστροφικό και απογοητευτικό. Φοβάμαι ότι πολλές εταιρίες θα κλείσουν,ενώ άλλες θα δυσκολευτούν να πείσουν τις ασφαλιστικές εταιρίες να πληρώσουν για την αποκατάσταση των ζημιών. Τώρα σχετικά με εμάς, ευτυχώς έχουμε αποθέματα που δεν βρίσκονταν στην αποθήκη. Επίσης από το Twitter, παίρνουμε μηνύματα υποστήριξης και υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που θέλουν να μας στηρίξουν οικονομικά. Αυτές τις μέρες θα γίνει και μια συναυλία γι` αυτό το σκοπό. Πιστεύω ότι τα indie labels θα βρουν ξανά τον δρόμο.» Ας μην γίνει η καλή μουσική θύμα πολέμου…