Translate

Monday, August 13, 2012

H Google δηλώνει ότι θα συμβάλλει στην πάταξη της online πειρατείας μουσικής, ταινιών κ.α.. Τα site με τις περισσότερες καταγγελίες για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων θα εμφανίζονται χαμηλότερα στα αποτελέσματά της...


Εδώ και αρκετό καιρό η πίεση στη Google ήταν μεγάλη και φαίνεται ότι τελικά αποδίδει καρπούς.
Η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης και σημείο εκκίνησης πολλών χρηστών ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αλλάξει τους αλγόριθμούς της, προκειμένου να εμφανίζονται χαμηλότερα στην κατάταξη των αποτελεσμάτων κάθε αναζήτησης τα site εναντίον τον οποίων έχουν υπάρξει καταγγελίες για παραβίαση copyright.
Κάθε "valid copyright removal notice" που λαμβάνεται (και αξιολογείται) θα καταχωρείται ως μέρος κριτηρίων εμφάνισης και τα site που θα συγκεντρώνουν τις περισσότερες ειδοποιήσεις θα εμφανίζονται χαμηλότερα.

Για να δώσουμε μια τάξη μεγέθους, την περασμένη εβδομάδα, η Google δέχθηκε πάνω από ένα εκατομμύριο τέτοιες ειδοποιήσεις.
Αυτή η νέα πολιτική θα κάνει δυσκολότερη την εξεύρευση site για download μουσικής, ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων από το intetnet, αν και είναι άγνωστο το πόσο θα μπορέσει να επηρεάσει μαζικά το φαινόμενο του download μέσω torrents ή άλλων μεθόδων, αφού γνωρίζοντας τα σχετικά site αναζήτησης οι χρήστες, θα μπορούν εκεί να κάνουν τις αναζητήσεις τους και όχι μέσω google.
from:www.avopolis.gr