Translate

Thursday, August 30, 2012

Συλλογή της Barbra Streisand με ακυκλοφόρητο υλικό


Ένα προσωπικό θησαυροφυλάκιο μουσικής της Barbra Streisand κρατά όλα τα masters που ηχογράφησε για πέντε δεκαετίες. Τώρα, μοιράζεται 11 ακυκλοφόρητα τραγούδια, τα οποία έχει δημιουργήσει από το 1963 μέχρι σήμερα. Η συλλογή έχει τον τίτλο Release Me και θα είναι διαθέσιμη σε βινύλιο στις 24 Σεπτεμβρίου και σε CD στις 8 Οκτωβρίου.

Σε μια εντυπωσιακή καριέρα, η Streisand έχει κυκλοφορήσει πάνω από 60 albums. Κάποια από τα τραγούδια αυτών των albums ήθελαν επιπλέον ηχογραφήσεις και έχουν από τότε αποθηκευτεί στο θησαυροφυλάκιό της μέχρι σήμερα. Για περισσότερο από ένα χρόνο η Barbra μπήκε στο studio για να ολοκληρώσει αυτές τις ηχογραφήσεις οι οποίες θα αποτελέσουν την συλλογή, Release Me.

Μερικά highlights είναι τα:


* “Didn’t We”, γραμμένο από τον Jimmy Webb (αρχικά ηχογραφήθηκε το 1970 για το ακυκλοφόρητο album με τον τίτλο The Singer)
* “Willow Weep For Me”, ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι που ηχογράφησε το 1967 για το Simply Streisand και το δημιούργησε ο Ray Ellis, διάσημος για το θρυλικό έργο του με την Billie Holiday
* Μια εντυπωσιακή έκδοση του “I Think It’s Going Rain Today” του Randy Newman με την Barbra στα φωνητικά και τον Newman στο πιάνο – από το Stoney End του 1971
* Μια ακυκλοφόρητη studio έκδοση του “With One More Look At You” από το A Star Is Born
* Δύο τραγούδια από την ακυκλοφόρητη συνέχεια του περίφημου The Broadway Album, με τον τίτλο Back To Broadway – Το “Home” (από το The Wiz) και το “How Are Things In Glocca Morra? / Heather On The Hill” (από το Finian’s Rainbow / Brigadoon).

Για το album η Streisand είπε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένη γιατί ότι εξακολουθώ να έχω μεγάλη αγάπη για όλα αυτά τα τραγούδια. Μου άρεσαν πάρα πολύ από τότε… και συνεχίζουν να μου αρέσουν. Ακούγοντάς τα τώρα, πραγματικά σκέφτομαι για τον εαυτό μου, ‘Το κορίτσι δεν ήταν τόσο κακό’».

Με εξαίρεση δύο τραγουδιών, για τα οποία τα αρχικά masters δεν μπορούσαν να βρεθούν, όλα τα tracks του Release Me μεταφέρθηκαν από την πρώτη γενιά των αυθεντικών tapes. Με μεγάλη προσοχή διατηρήθηκαν οι ηχογραφήσεις που είχαν αρχικά καταγραφεί και είχαν μιξαριστεί.

Το ολοκληρωμένο track listing του Release Me περιλαμβάνει:

1. Being Good Isn’t Good Enough (from Hallelujah, Baby!)
2. Didn’t We
3. Willow Weep For Me
4. Try To Win A Friend
5. I Think It’s Going To Rain Today
6. With One More Look At You (from A Star Is Born)
7. Lost In Wonderland
8. How Are Things In Glocca Morra? / Heather On The Hill
(from Finian’s Rainbow / Brigadoon)
9. Mother And Child
10. If It’s Meant To Be
11. Home (from The Wiz)
from:www.avopolis.gr