Translate

Monday, September 19, 2011

Nirvana - "Nevermind" Τα μυστικά ενός ιστορικού album!

Αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 24 Σεπτεμβρίου, κλείνουν 20 χρόνια από την κυκλοφορία του ιστορικού album “Nevermind” των Nirvana.
 To album αυτό καθιέρωσε τους Nirvana  ως τους θρύλους της grunge και έκανε τον Kurt Cobain ένα «καταραμένο» rock icon για την γενιά των 90s και όχι μόνο. Ας δούμε μερικά από τα σημαντικότερα facts της ιστορίας του “Nevermind
Κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1991, αλλά  έστω και καθυστερημένα, τον Ιανουάριο του 1992, έριξε τον Michael Jackson και το “Dangerous” από την κορυφή των charts.
To εξώφυλλο απεικονίζει ένα βρέφος μέσα σε μια λίμνη να κυνηγάει ένα δολάριο, μια εικόνα που είχε εμπνευστεί ο Cobain βλέποντας ένα ντοκιμαντέρ για βαφτίσεις μωρών μέσα σε λίμνες!


Στο εξώφυλλο του “Nevermind” o Cοbain δεν δέχθηκε καμία λογοκρισία από την δισκογραφική εταιρεία DGC. Εκτός μόνο από ένα αυτοκόλλητο στο πέος του βρέφους, με την επιγραφή «Αν προσβλήθηκες από αυτό, τότε είσαι ένας κρυφός παιδόφιλος.»
Πολλά από τα τραγούδια γράφτηκαν ύστερα από τον χωρισμό του Kurt Cobain με την Tobi Vail. Ο ίδιος είχε πει: «Κάποια τραγούδια μιλάνε για την μιζέρια και την μοναξιά που νοιώθεις όταν έχει τελειώσει μια σχέση.»
Το album έχει πουλήσει μέχρι τώρα  περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα.
Ο παραγωγός του “Nevermind” Butch Vig,  το 1994 σχημάτισε το power pop σχήμα των Garbage, με τραγουδίστρια την Shirley Manson και μεγάλη επιτυχία μέχρι το 2005.
Ο Kurt δεν έκρυψε ποτέ ότι η μεγάλη του αδυναμία και κυρίαρχη επιρροή γι` αυτό το album ήταν ο power pop-rock ήχος των Pixies, αλλά και οι R.E.M, Smithereens. 
from:www.mtvgreece.gr