Translate

Wednesday, May 29, 2013

Οι πραγματικές ταυτότητες μουσικών που κρύβουν τα πρόσωπά τους

Άλλοι θέλουν τη φάτσα τους στο εξώφυλλο κάθε τους δίσκου κι άλλοι έχουν επιλέξει να στήσουν όλη τους την καριέρα κρυμμένοι πίσω από μία μάσκα. Είτε επειδή είναι ντροπαλοί, είτε επειδή μεγάλωσαν με role-playing games, είτε για λόγους marketing ή πολύ απλά επειδή δεν θέλουν να τους αναγνωρίζει ο κόσμος στο μετρό. Με αφορμή την κυκλοφορία του "Random Access Memories", θυμόμαστε πέντε μασκοφόρους μουσικούς – και κάτι κινούμενα σχέδια.
Daft Punk




GorillazΤο ότι τα φωνητικά των Gorillaz ανήκουν στον Damon Albarn των Blur είναι γνωστό. Αυτό που μπορεί πολλοί να μη γνωρίζουν, είναι πως η ιδέα να στήσει ένα cartoon band του ήρθε ένα απόγευμα που έλιωνε στον καναπέ χαζεύοντας MTV μαζί με τον γραφίστα, κομιξά (και τελικά συνιδρυτή των Gorillaz) Jamie Hewlett (φωτό). Αυτό το ιδιοφυές παραμύθι εγώ δεν θέλω να το χαλάσω, οπότε τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας για μένα πάντα θα είναι ο 2D –ο Murdoc, ο Noodle και ο Russel– και τους φαντάζομαι να κάνουν πρόβες, να τρώνε μπριζόλες με πατάτες τηγανητές, να βγαίνουν για μπίρες, να παίρνουν πτήσεις και να περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο.
Deadmau5O Joel Thomas Zimmerman απέκτησε το ψευδώνυμό του χάρη σε ένα... ψόφιο ποντίκι που βρήκε μια μέρα μέσα στον επεξεργαστή του υπολογιστή του. Όταν το PC επαναλειτούργησε, ο Zimmerman θέλησε να μοιραστεί online το συμβάν με τους φίλους του, αλλά όταν πήγε να αλλάξει το nickname του σε deadmouse οι κανονισμοί του chatroom δεν επέτρεπαν τόσους χαρακτήρες. Έτσι κόλλησε στο τέλος ένα πεντάρι και έμεινε μ' αυτό το alter ego για πάντα.
SlipknotΑυτοί οι εφιαλτικοί τύποι (εννιά στο σύνολο, να τους χαίρονται οι μανούλες τους) και χωρίς μάσκες εμένα μια χαρά θα με ψάρωναν, I don’t see the point. Για την ιστορία, η ιδέα για τις μάσκες ξεκίνησε από τον Shawn Crahan, που έσκαγε στις πρώτες πρόβες του γκρουπ φορώντας μια... μάσκα κλόουν (αν αυτό σας φρικάρει, πού να δείτε και τους GWAR).
SBTRKTΟ Aaron Jerome ξεκίνησε την καριέρα του πίσω από τα decks του λονδρέζικου club Plastic People (εκεί στη γειτονιά του Bedroom και του Cargo στην Curtain Rd, off Old Street – νοσταλγία, βαθύς αναστεναγμός). Πράγματα που δεν αρέσουν στον Aaron Jerome: 1) να μιλάει για τον εαυτό του 2) τα φωνήεντα.
from:www.e-radio.gr