Translate

Wednesday, July 11, 2012

Ο βραβευμένος παραγωγός ταινιών Spike Lee ανέλαβε το ντοκιμαντέρ του Michael Jackson. Όλες οι λεπτομέρειες!


michaeljackson-bad

Ανακοινώθηκε σήμερα ότι ο υποψήφιος με Academy Award παραγωγός ταινιών Spike Lee, σε συνεργασία με το Estate of Michael Jackson και τη Sony Music, είναι στο τελικό στάδιο της παραγωγής του ντοκιμαντέρ του Michael Jackson που επικεντρώνεται στο album BAD του Michael και στην παγκόσμια περιοδεία του. Αυτό το project σηματοδοτεί την πρώτη εις βάθος ταινία για ένα album του Michael Jackson και δημιουργήθηκε για τον εορτασμό της 25ης επετείου του πρωτοποριακού αυτού album, του παγκόσμιου tour που έσπασε όλα τα ρεκόρ και των ταινιών μικρού μήκους που άλλαξαν την ιστορία της μουσικής. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει πάνω από 40 συνεντεύξεις που διάλεξε προσωπικά ο Spike Lee μαζί με έμπιστους φίλους του Michael, χορογράφους, μουσικούς και άλλους συνεργάτες για να αποκαλύψουν την αληθινή ιστορία, μέσα από το πλούσιο υλικό που είχαν, για το πως ήταν να δουλεύεις κάθε μέρα και να ζεις αυτή τη διαδικασία μαζί με τον Michael. Η μεγάλης επιρροή του BAD αποτυπώνεται μέσα από τις συνεντεύξεις των κορυφαίων καλλιτεχνών του σήμερα, όπως του Kanye West, της Mariah Carey, του Cee Lo Green και της Sheryl Crow, που ήταν στα φωνητικά της BAD περιοδείας.


Μερικά από τα ντοκιμαντέρ που έχει κάνει είναι o Spike Lee είναι: το βραβευμένο με Peabody και Emmy Award “When The Levees Broke: A Requiem In Four Acts”, το “If God Is Willing And Da Creek Don’t Rise”, το “Kobe Doin’ Work” και το υποψήφιο για Oscar “4 Little Girls”. O Lee σκηνοθέτησε και τις δύο ταινίες μικρού μήκους για το “They Don’t Care About Us” του Michael Jackson το 1996.

Ο Spike Lee σχολιάζει, “Είμαι κάτι παραπάνω από τεράστιος fan του Michael Jackson και είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω και να δουλέψω μαζί του. Νοιάζομαι πραγματικά για αυτόν τον θρύλο. Με αυτό το BAD project μου δόθηκε η δυνατότητα να αποκαλύψω τι ήταν αυτό που έφερε αυτή την τεράστια, σημαντική ενηλικίωση στην καριέρα του και να «ξεθάψω» ιστορίες γύρω από τη δημιουργία του album, της πολύ-αναμενόμενης συνέχειας του Thriller –του album με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών-, των ταινιών μικρού μήκους και της περιοδείας που ίσως δεν έχει έρθει πότε στο φως της δημοσιότητας.”

Μεταξύ αυτών που μίλησαν είναι ο βραβευμένος με Oscar σκηνοθέτης Martin Scorcese, ο Joe Pytka και άλλοι παραγωγοί ταινιών που δούλεψαν με τον Michael για να φέρουν στις οθόνες μας τα τραγούδια του μέσα από ταινίες μικρού μήκους που περαμένουν μέχρι και σήμερα μερικές από τις πιο ζωντανές και δημιουργικές αφηγήσεις από έναν τραγουδιστή. Ανάμεσα στους ερωτηθέντες ήταν και ένας από τους προσωπικούς μηχανικούς του Michael, ο Matt Forger, που δούλεψε με τον Michael στο studio ηχογραφήσεων του σπιτιού του Michael στο Hayvenhurst όπου τα τραγούδια «ήταν στη ζωή», αλλά και ο μουσικός Greg Phillinganes, που δούλεψε στο album και στο BAD Tour. Επίσης, το BAD album, οι ταινίες μικρού μήκους και η περιοδεία είναι διαφορετικά πράγματα όπως είναι και ο πρώην υπεύθυνος του CBS Walter Yetnikoff και οι χορογράφοι Jeffrey Daniel και Vincent Paterson.

Οι John Branca και John McClain από το Estate of Michael Jackson σχολιάζουν: “Η ιδιοφυία του Spike Lee ως αφηγητής σε συνδυασμό με το πάθος του και την εκτίμηση του προς την καλλιτεχνία του Michael τον κάνουν τον κατάλληλο παραγωγό για να πει την ιστορία του BAD. Είμαστε ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε μαζί σε αυτό το μοναδικό project.”

Η τρίτη και τελευταία συνεργασία σε album των Jackson και του Quincy Jones, το BAD ήταν μια κεντρική ενηλικίωση για τον Βασιλιά της Pop ως performer, συνθέτη και παραγωγό. Το album ήταν #1 σε όλο τον κόσμο, έγραψε την ιστορία του με πέντε συνεχόμενα #1 single στο Billboard chart, είχε δέκα singles σε υψηλές θέσεις στα charts, εννιά μικρού μήκους ταινίες και μέχρι σήμερα, το Bad album έχει πουλήσει πάνω από 45 εκατομμύρια αντίτυπα. Το BAD ήταν υποψήφιο για έξι Grammy και κέρδισε δύο, αλλά και του απονεμήθηκε το πρώτο Video Vanguard Award στα MTV VMA Awards. Τα τραγούδια του αυθεντικού album είναι: “Bad,” “The Way You Make Me Feel”, “Speed Demon”, “Liberian Girl,” “Just Good Friends” - συμμετέχει ο Stevie Wonder, “Another Part of Me”, “Man in the Mirror”, “I Just Can’t Stop Loving You”, “Dirty Diana”, “Smooth Criminal” και το “Leave Me Alone” που προστέθηκε στο album όταν κυκλοφόρησε.

Η ταινία του Spike Lee υποστηρίζει την 25η επέτειο του BAD, που επίσης θα εορταστεί στις 18 Σεπτεμβρίου με την κυκλοφορία του BAD 25, μια deluxe έκδοση που περιλαμβάνει τρία CD, δύο συλλεκτικά booklet και ένα DVD με μια συναυλία του BAD tour, τη συναυλία στο Wembley Stadium στις 16 Ιουλίου 1988 που παραβρέθηκαν η Πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο Πρίγκιπας Κάρολος και ένα sold-out κοινό των 72.000 θαυμαστών. Η απλή έκδοση του BAD 25 περιλαμβάνει δύο CD, το αυθεντικό album και ένα CD με demo και νέα remix, θα είναι επίσης διαθέσιμη όπως και ένα απλό DVD και ένα cd με φωτογραφίες του αυθεντικού album.

Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό και άλλα project σχετικά με την 25η επέτειο του BAD θα ανακοινωθούν σύντομα.


from:www.avopolis.gr