Translate

Wednesday, June 27, 2012

Βruce Springsteen: "Το αμερικάνικο όνειρο είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα"


Ο Bruce Springsteen πρωταγωνίστησε σε μια συνέντευξη΄Τύπου στο Παρίσι, όπου μίλησε σε ρεπορτερς από όλη την Ευρώπη για την ζωή του, την μουσική και την δημιουργία του album "Wrecking Ball".
Ο διάσημος rocker αναφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στην οικονομική κρίση που μαστίζει τον πλανήτη τα τελευταία πέντε χρόνια, τονίζοντας πως και ο ίδιος έχει μεγάλωσε σε οικογένεια όπου ο πατέρας του ήταν συχνά άνεργος και ξέρει καλά πως το να μην έχεις δουλειά είναι σαν "να μην έχεις το πνεύμα σου ελεύθερο, τα χέρια σου ελεύθερα...".

Ο Bruce εξομολογήθηκε πως με το νέο του album, αλλά και με κάθε του δουλειά, θέλει νακριτικάρει και να απομυθοποιήσει το αμερικάνικο όνειρο και όσους μέσα από το χρηματιστήριο υποσχέθηκαν εύκολο χρήμα στον απλό κόσμο: "Στόχος μου είναι να αποδείξω πως το αμερικάνικο όνειρο βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα της Αμερικής και του υπόλοιπου κόσμου...Οι ίδεες αυτές που μιλούσαν για εύκολές καριέρες με πολύ χρήμα, έφεραν πολλές οικογένειες να χάσουν χιλιάδες δολάρια από το Χρηματιστήριο και τις τράπεζες." Ο Bruce συνεχίζει την -σχεδόν sold out- περιοδεία του σε Ευρώπη και Αμερική. Πρόσφατα έπαιξε για σχεδόν 4 ώρες live στην Μαδρίτη!