Translate

Tuesday, April 10, 2012

Τίτλοι τέλους για τους Blur, ασαφές το μέλλον και των Gorillaz


Όπως τόνισε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Guardian ο Damon Albarn η εμφάνιση του βρετανικού κουαρτέτου στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου τον επόμενο Αύγουστο θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η τελευταία της πορείας τους. Ο Albarn τόνισε ότι για αυτόν δεν ήταν σε καμία περίπτωση πρόβλημα η συνεργασία του σε επίπεδο ηχογράφησης με τον δαιμόνιο κιθαρίστα της μπάντας Graham Coxon εντούτοις απεδείχθη πολύ δύσκολο να συνεννοηθεί με την rhythm section της μπάντας.
Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός του ότι ενώ ακούμε για σχεδόν 2 χρόνια ότι οι Blur ηχογραφούν νέο υλικό για κάποιο μελλοντικό δίσκο, μόλις 2 τραγούδια, οι συνθέσεις Under the Westway και Fool's Day έχουν βρει το δρόμο τους προς τη δημοσιότητα.
Και για τους οπαδούς των Gorillaz όμως τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα. Όπως τόνισε στην ίδια συνέντευξη ο Albarn μιλώντας για τη συνεργασία του με τον Jamie Hewlett, συν-ιδυρτή του ευφυούς αυτού μουσικού πονήματος “O Jamie θεωρεί ότι οι Gorillaz έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους. Μάλλον έχει δίκιο. Στον τελευταίο δίσκο είχαμε τελείωσες διαφορετικές οπτικές. Η μουσική και η αισθητική των videos δε νομίζω ότι ταίριαζαν πάρα πολύ. Ένιωθα όμως ότι ήθελα να το κάνω και πολύ απλά προχωρήσαμε στις ηχογραφήσεις με το υλικό που είχαμε…”
from:www.avopolis.gr