Translate

Monday, October 21, 2013

MTV Unplugged:Scorpions - Κυκλοφορεί 29 Νοεμβρίου!

Η μεγαλύτερη απόλαυση για τους ανά τον κόσμο εκατομμύρια fans των Scorpions είναι το γεγονός ότι η αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους δεν λέει να τελειώσει, παρά το γεγονός ότι συνεχίζεται τα τελευταία τρία χρόνια! Πρόσφατα το συγκρότημα ανακοίνωσε πως το MTV Unplugged Special που μας χάρισαν τον Σεπτέμβριο, από το θέατρο του Λυκαβηττού στην ΑΘήνα, θα κυκλοφορήσει ως live album σε όλα τα διαθέσιμα physical/digital formats ( διπλό CD, DVD, download,) στις 29 Νοεμβρίου.
Οι Scorpions παραμένουν το πιο δημοφιλές γερμανικό rock συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής ενώ, από τις 38 χώρες για τις οποίες έχουν προγραμματιστεί αποχαιρετιστήρια shows, μόνο σε 23 έχουν πραγματοποιηθεί!
(Δηλαδή...αν κάνουμε τα μαθηματικά...οι Scorpions έχουν ακόμα τουλάχιστον 15 Live;;;;)


Επιπλέον, η μπάντα έχει βρει τον χρόνο και την ενέργεια να επαναφέρει στην ζωή ένα ξεχωριστό θεσμό, το πρώτο τους MTV Unplugged Show! Στις 11-12 Σεπτεμβρίου 2013, οι Klaus Meine (φωνητικά, κιθάρα), Rudolf Schenker (κιθάρα, φωνητικά), Matthias Jabs (κιθάρα), Pawel Maciwoda (μπάσο) και James Kottak (drums) μας χάρισαν δυο φανταστικά ακουστικά sets στο Θέατρο Λυκαβηττού στην Αθήνα. Το υπαίθριο θέατρο του Λυκαβηττού, σχεδιάστηκε από τον Έλληνα αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτο το 1965, έχει…την ίδια ηλικία με το συγκρότημα των Scorpions σε 300 μέτρα υψόμετρο και προσφέρει μια εντυπωσιακή θέα της ελληνικής μητρόπολης. Αλλά αυτή η εντυπωσιακή θέα δεν ήταν ο μόνος λόγος πουπείστηκαν οι Scorpions να επιλέξουν την Αθήνα για να πραγματοποιήσουν το πρώτουπαίθριο show στην ιστορία του MTV Unplugged! «Όταν μας πλησίασαν με την ιδέα του να παίξουμε σε ένα unplugged show, η πρώτη μας ιδέα ήταν για την Ελλάδα» θυμάται ο Klaus Meine. Ο Matthias Jabs προσθέτει: «Έχουμε τoυς καλύτερους fans ανά τον κόσμο, αλλά οι Έλληνες είναι αξεπέραστοι!». Σχετικά με την επιλογή του χώρου, το Θέατρο του Λυκαβηττού, ο Meine εξηγεί: «Έχουμε κάνει μια ακόμα συναυλία σε αυτόν τον χώρο πολλά χρόνα πριν. Είναι ένα υπέροχο μέρος. Ακόμα μπορώ να θυμηθώ τους fans που σκαρφάλωναν στα βράχια που βρίσκονται έξω από το θέατρο για να μας ακούσουν. Φυσικά παίξαμε μερικά από τα καλύτερα μας τραγούδια αλλά και μερικά από τα νεότερα, όπως και υλικό που δεν έχουμε παίξει ποτέ σε συναυλίες στο παρελθόν.Πρόκειται για τραγούδια που αγαπούν οι fans μας αλλά για άγνωστους λόγους δεν είχαν συμπεριληφθεί ποτέ στις λίστες τραγουδιών των συναυλιών μας.