Translate

Wednesday, October 30, 2013

Γυμνές φωτογραφίες της Μαντόνα στο σφυρί...

Γuμνές φωτογραφίες της 18χρονης Μαντόνα που πόζαρε χωρίς ρούχα προς 10 δολάρια την ώρα αναμένεται να δημοπρατηθούν στις 9 Νοεμβρίου. Οι αποκαλυπτικές πόζες της αειθαλούς ποπ σταρ τραβήχτηκαν το 1977 από τον φωτογράφο Χέρμαν Κάλκινς και μοντέλο του ήταν η νεαρή, και άγνωστη τότε, σπουδάστρια χορού Μαντόνα Λουίζ Τσικόνε.
Σε ένα από τα καρέ, η Μαντόνα –55 ετών σήμερα– yυμvή, με πλάτη στον φακό, χτενίζει τα μαλλιά μιας άλλης, επίσης yυμvής κοπέλας. Σε μια άλλη φωτογραφία –και πάλι με γυρισμένη πλάτη– στέκεται γυμνή με μια κουβέρτα στα πόδια. Υπάρχει δε, μία από τη σειρά φωτογραφιών που αποτέλεσε μήλον της Έριδος μεταξύ των περιοδικών «Penthouse» και «Playboy», γεγονός που εξελίχθηκε σε δικαστική διαμάχη το 1985, προκειμένου ένα από τα δύο έντυπα να εξασφαλίσει τα δικαιώματα για να τη συμπεριλάβει σε τεύχος του.
Oι φωτογραφίες ανήκαν στη συλλογή του Μπομπ Γκουτσιόνε, εκδότη του περιοδικού «Penthouse», και μετά το θάνατό του από καρκίνο πριν από ένα χρόνο πέρασαν στην κατοχή του επιχειρηματία Τζέρεμι Φρόμερ.

Αλλά η αποκαλυπτική φωτογράφηση της Μαντόνα δεν λογίζεται ως είδηση. Είχε άλλωστε ποζάρει yυμvή για τρεις φωτογράφους από το 1978 ώς το 1980.
Ο Κάλκινς θυμάται πόσο είχε εντυπωσιαστεί όταν τη συνάντησε για πρώτη φορά ως μοντέλο σε μάθημα γλυπτικής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. «Το πρόσωπό της μου θύμισε την Κλεοπάτρα», δήλωσε ο φωτογράφος.
Σε εκείνον και την επίσης φωτογράφο σύζυγό του, Σούζαν, η Μαντόνα εκχώρησε δωρεάν, με έγγραφο που υπέγραψε, τα δικαιώματα να πουλήσουν ή να διαχειριστούν όπως νομίζουν καλύτερα τις επίμαχες φωτογραφίες έναντι μικρού, συμβολικού χρηματικού τιμήματος.
Αργότερα ο Κάλκινς έκανε αγωγή στον Γκουτσιόνι, διεκδικώντας δύο εκατ. δολάρια το 1985, και προσπάθησε να απαγορεύσει τη δημοσίευση των φωτογραφιών στο περιοδικό τού εκδότη, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε είχε κάνει συμφωνία μαζί του, καθώς ήθελε να τις δώσει στο ανταγωνιστικό «Playboy». Εν τέλει και τα δύο περιοδικά φιλοξένησαν στις σελίδες τους φωτογραφίες από εκείνη τη φωτογράφηση.
Ο Τζέρεμι Φρόμερ αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί τις φωτογραφίες της Μαντόνα, σε δημοπρασία που διοργανώνεται στις 9 Νοεμβρίου. «Θα βγουν το σφυρί 21 σλάιντ των 35 χιλιοστών, από τα οποία μόνο τα έξι έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν. Το πιο τρελό είναι ότι ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το μυστηριώδες κορίτσι, τα μαλλιά του οποίου βουρτσίζει η Μαντόνα», σημείωσε.




from:www.e-radio.gr