Translate

Thursday, July 18, 2013

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την Lana Del Rey

Τα τραγούδια της τα ξέρουμε όλοι, αλλά είστε σίγουροι πως ξέρετε τα πάντα για τη μυστηριώδη Lana;
1) Γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1986 και βαφτίστηκε Elizabeth Woolridge Grant. Αποφάσισε να αλλάξει το όνομά της σε Lana Del Rey και τον Οκτώβριο του 2011, υπέγραψε συμβόλαιο με την Interscope Records και την Polydor. Το όνομα "Lana" είναι προς τιμή της ηθοποιού Lana Turner, ενώ το "Del Rey" είναι εμπνευσμένο από το κλασικό αυτοκίνητο της Ford, το Del Rey.
2) Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και οι γονείς της Rob και Pat Grey έχουν σκωτσέζικη καταγωγή. Έχει ακόμα έναν αδερφό και μία αδερφή.
3) Κυκλοφόρησε το "Video Games" τον Ιούνιο του 2011 και το συνόδευσε το video clip τον Αύγουστο του 2011. Το τραγούδι είχε περισσότερα από 30 εκατομμύρια views τους πρώτους 5 μήνες στο ΥouΤube, ενώ η ίδια παραδέχτηκε αργότερα πως ποτέ δεν περίμενε ότι η καριέρα της θα απογειωθεί με τόσο εκρηκτικό τρόπο.
4) Η Lana Del Rey περιγράφει τον εαυτό της ως "Gangster Nancy Sinatra", τα τραγούδια της ως "Hollywood Pop/Sadcore" και την εμφάνισή της ως "Η Λολίτα χάθηκε στη γειτονιά".
5) Το ντεμπούτο άλμπουμ της "Born To Die" είναι διπλά πλατινένιο στη χώρα μας και επανακυκλοφόρησε στην "Paradise Edition" του, περιλαμβάνοντας επίσης τη μεγάλη επιτυχία "Summertime Madness".
6) H Lana έχει στο αριστερό της χέρι ένα tattoo με το γράμμα "M", που αναφέρεται στο όνομα της γιαγιάς της (Madeline), και τη λέξη "Paradise". Στο δεξί της χέρι έχει τη φράση "trust noone" ("μην εμπιστεύεσαι κανέναν") και τη φράση "die young" στο μεσαίο δάχτυλο του ίδιου χεριού, σε σχήμα δαχτυλιδιού.
7) Σε παλιότερη δήλωσή της στο GQ Magazine αποκάλυψε πως είχε πρόβλημα αλκοολισμού και πως στα 14 της μπήκε εσώκλειστη στο Kent School του Connecticut, μέχρι τα 18 της, προκειμένου να αποτοξινωθεί!
8) Το album "Born Τo Die" έχει κατακτήσει την κορυφή στα charts 13 χωρών και έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 3,5 εκατομμύρια αντίτυπα!
9) Έχει δεσμό με τον Barrie–James O'Neill, τραγουδιστή του σκωτσέζικου συγκροτήματος των Kassidy, που τη συνοδεύουν και στην "Paradise Tour" της ως opening act. Μαζί κυκλοφόρησαν τη διασκευή στο πασίγνωστο τραγούδι της Nancy Sinatra και του Lee Hazlewood "Summer Wine".
10) Η περιοδεία "Paradise Tour" ξεκίνησε στις 3 Απριλίου και ανάμεσα στις προγραμματισμένες της στάσεις ήταν και αυτή της Αθήνας που εγινε στις 8 Ιουλίου, στο Terra Vibe Park.
from:www.e-radio.gr