Translate

Thursday, December 9, 2010

9o Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου με Gazebo!

Special DJ Set / After Show Party:

Γρηγόρης Στάικος & Μιχάλης Σάμιος (Discomania.gr)
Το Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου επιστρέφει για ένατη συνεχή χρονιά! Ανατρεπτικό, κεφάτο, ανανεωμένο και πάντα ενάντια σε οτιδήποτε “έντεχνο”, trendy και “καθωσπρέπει” αποτελεί, πλέον, έναν θεσμό που έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους, οι οποίοι το αναμένουν εναγωνίως κάθε χρόνο, Φεβρουάριο μήνα.

Αυτή τη φορά, η διάρκειά του θα είναι η μεγαλύτερη στη μέχρι σήμερα ιστορία της διοργάνωσης! Οι προβολές των αγαπημένων μας “καλύτερων χειρότερων” ταινιών, οι επίτιμοι καλεσμένοι, τα parties, ακόμα και ένα διαγωνιστικό τμήμα αφιερωμένο σε νέες παραγωγές που τιμούν το πνεύμα του cult, καθώς και άλλες εκπλήξεις (αναλυτικό πρόγραμμα σύντομα), θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 16/2 και θα ολοκληρωθούν τέσσερις ημέρες αργότερα, το βράδυ του Σαββάτου 19/2/2011 με ένα μεγάλο party!


Special guest θα είναι ο διασημότερος star της italodisco των 80’s, o πολυαγαπημένος στη χώρα μας Gazebo που, μαζί με την πενταμελή μπάντα του, θα μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο με τις αξέχαστες μελωδίες των μεγάλων επιτυχιών του σε ένα full live set που προβλέπεται εντυπωσιακό!

“I Like Chopin”, “Masterpiece”, “Lunatic”, “Telephone Mama” και πολλά άλλα τραγούδια που κυριαρχούσαν στις πίστες και το ραδιόφωνο στα μέσα της δεκαετίας του ’80, μαζί με κομμάτια από τις πιο πρόσφατες δουλειές του Ιταλού καλλιτέχνη, θα ακουστούν κατά τη διάρκεια του live show!

Για να ολοκληρωθεί το party με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το Discomania.gr – η μεγαλύτερη κοινότητα φίλων της μουσικής της δεκαετίας του ’80 (και χορηγός επικοινωνίας του event) – θα αναλάβει το DJ Set που θα ακολουθήσει την εμφάνιση του αγαπημένου Gazebo, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες! Ένα μοναδικό, μαγικό ταξίδι μουσικών αναμνήσεων από τα 80’s, με τους... γνωστούς υπόπτους, Γρηγόρη Στάικο και Μιχάλη Σάμιο πίσω από τα decks!

Βασικοί υποστηρικτές της συναυλίας θα είναι ο Kiss FM και το Mad!

Οι πόρτες, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011, θα ανοίξουν στις 23:00 και εισιτήρια προπωλούνται, προς 20 ευρώ, στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, τηλ. 210 3608366) και το www.ticketpro.gr. Εξασφαλίστε εγκαίρως την είσοδό σας γιατί προβλέπεται... χαμός!

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, πολύ κοντά στον σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ “Αττική”. Τηλέφωνο: 6944 814543. Website: www.gagarin205.gr

GAZEBO – ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Gazebo (αληθινό όνομα Paul Mazzolini) γεννήθηκε στη Βηρυτό στις 18 Φεβρουαρίου του 1960 (κατά συνέπεια, θα παίξει στην Αθήνα μία ημέρα μετά τα γενέθλιά του).

Από τον, διπλωμάτη στο επάγγελμα, πατέρα του, Francesco, απέκτησε την ικανότητα στη μάθηση ξένων γλωσσών (μιλάει πέντε) και από την τραγουδίστρια μητέρα του, Sonia, την αγάπη για τη μουσική που τον ενέπνευσε, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, να μετακομίσει στο Λονδίνο όπου συμμετείχε σε διάφορες μπάντες.

Το 1981, γνωρίζει στη Ρώμη τον DJ / παραγωγό Paolo Micioni, ο οποίος αποφασίζει να δουλέψει μαζί του. Αποτέλεσμα της συνεργασίας τους είναι το single “Masterpiece”, του οποίου η 12ιντση remix εκτέλεση γίνεται αμέσως μεγάλο hit στη χορευτική σκηνή τόσο της Ευρώπης όσο και ορισμένων Ασιατικών χωρών.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1983, ο Paul υπογράφει συμβόλαιο με την Baby Records και κυκλοφορεί το πρώτο του album, τιτλοφορημένο απλά “Gazebo”. Σε αυτό περιέχεται το τραγούδι που έμελλε να τον κάνει διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο. Το περίφημο “I Like Chopin” επιλέχτηκε ως το πρώτο single και κατόρθωσε να κατακτήσει την κορυφή των charts σε πάνω από 15 χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Τουρκία, Καναδάς, Ιαπωνία, Κορέα, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη), να μπει στο Top 10 σε ακόμα περισσότερες (μεταξύ των οποίων και το Ηνωμένο Βασίλειο) και τελικά να καταγράψει το εντυπωσιακό ρεκόρ των 10.000.000 πωλήσεων παγκοσμίως, γεγονός που οδήγησε το γνωστό Βρετανικό περιοδικό Music Week να του απονείμει τον τίτλο του “Κορυφαίου Ευρωπαίου Chart Καλλιτέχνη του 1983”!

To 1984, ακολουθεί το “Telephone Mama”, άλλο ένα πολύ επιτυχημένο εμπορικά album, με το ομώνυμο κομμάτι να γίνεται τεράστιο hit. Ο Gazebo συνεχίζει σε ολόκληρη τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 να ηχογραφεί και να κυκλοφορεί δίσκους που γνωρίζουν επιτυχία.

Στα 90’s η παρουσία του στη δισκογραφία μειώνεται αισθητά, αφού ο ίδιος επικεντρώνεται περισσότερο στη δημιουργία της προσωπικής του εταιρείας, Lunatic Records, αναλαμβάνοντας παράλληλα την παραγωγή σε δουλειές νεώτερων συγκροτημάτων και καλλιτεχνών.

Το 2007, επιστρέφει με το “Ladies”, ενώ το 2008 κυκλοφόρησε το, μέχρι στιγμής, πιο πρόσφατο album του, “The Syndrone”. Πιο γνωστά singles από αυτή την τελευταία περίοδο είναι τα “Tears For Galileo”, “Ladies!” και “Virtual Love”.

Όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχει πάψει να δουλεύει ως παραγωγός, manager, συνθέτης και ενορχηστρωτής, ενώ εξακολουθεί να διατηρεί και το δικό του προσωπικό studio ηχογραφήσεων. Παράλληλα, πραγματοποιεί αρκετές ζωντανές εμφανίσεις, περιοδεύοντας τακτικά και διατηρώντας την άμεση επαφή του με το κοινό που τον κατέστησε ως έναν από τους γνωστότερους και πιο επιτυχημένους μουσικούς της δεκαετίας του ’80!
from:www.poprocknews.gr