Translate

Sunday, December 26, 2010

Αυτά είναι τα 20 πιο Hot τραγούδια για το 2010 σύμφωνα με τo Billboard

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το περιοδικό Billboard έδωσε στη δημοσιότητα τα year-end charts για το 2010. Από όλες τις λίστες το περισσότερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το «Hot 100 Songs» που διαμορφώνεται από τις μετρήσεις του ραδιοφωνικού airplay από τη Nielsen BDS, την καταγραφή των πωλήσεων (όπως μετρήθηκαν από την Nielsen SoundScan) αλλά και όλη την streaming δραστηριότητα της χρονιάς (για τις ΗΠΑ). Ας δούμε την πρώτη δεκάδα…
Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Ke$ha με το «Tik Tok», που ήταν το πρώτο single από το debut album της με τίτλο «Animal». Την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, κατέλαβαν δυο πιο rock σχήματα που όμως έχουν έντονες pop αλλά και country επιρροές και έκαναν την έκπληξη φέτος με τα singles τους. Οι Lady Antebellum με το «Need You Now» τερμάτισαν δεύτεροι, ενώ οι Train βρέθηκαν στην τρίτη θέση, με το «Hey Soul Sister».  Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Katy Perry με το «California Gurls» και την πεντάδα έκλεισε ο  Usher, με το smash hit του καλοκαιριού «OMG», αποτέλεσμα της συνεργασίας του με τον will.i.am.

Έκτος ο B.o.B  με τη Hayley Williams στο εξαιρετικό «Airplanes» ενώ ο Eminem, που έκανε ένα θριαμβευτικό comeback με το album «Recovery» καταλαμβάνει την έβδομη θέση, με το ντουέτο του με την Rihanna για το «Love The Way You Lie». Η «απόλυτη star» Lady Gaga έφτασε μόλις στην όγδοη θέση, με το «Bad Romance». Τη δεκάδα κλείνουν δύο τραγούδια από τον ανερχόμενο Taio Cruz, το «Dynamite» και το «Break Your Heart».
Αναλυτικά τα 20 καλύτερα τραγούδια του Top 100 Hot Songs από το Billboard:

Ke$ha – Tik Tok
Lady Antebellum – Need You Now
Train  - Hey Soul Sister
Katy Perry – California Gurls
Usher – OMG
B.o.B  feat. Hayley Williams – Airplanes
Eminem feat. Rihanna – Love The Way You Lie
Lady Gaga – Bad Romance
Taio Cruz – Dynamite
Taio Cruz feat. Ludacris – Break Your Heart
B.o.B feat. Bruno Mars – Nothin On You
Enrique Iglesias feat. Pitbull – I Like It
Young Money feat. Lloyd – Bedrock
Jason Derulo –In My Head
Rihanna  - Rude Boy
Lady Gaga feat. Beyonce – Telephone
Katy Perry – Teenage Dream
Bruno Mars – Just The Way You Are
Mike Posner –Cooler Than Me
Black Eyed Peas – Imma Be
Ενδιαφέρον έχουν επίσης και οι υπόλοιπες λίστες του Billboard. Πρώτο στα albums αυτό της Susan Boyle ενώ «artist of the year 2010» ανακηρύχθηκε η Lady GaGa. Στη λίστα με τις καλύτερες περιοδείες καλλιτεχνών (tour of the year) στην κορυφή  είναι οι Bon Jovi που θα δούμε στην Ελλάδα το 2011, και στη δεύτερη θέση οι U2 τους οποίους είδαμε στην Αθήνα το 2010.
from:www.e-radio.gr

Όλες οι λίστες του Billboard βρίσκονται εδώ....