Translate

Sunday, December 5, 2010

Μπάμπης Στόκας - Βόλτα

Ο Μπάμπης Στόκας, η φωνή των Πυξ Λαξ, της μεγαλύτερης ελληνικής μπάντας, δίνει στο πολυαναμενόμενο και ολοκαίνουριο cd του τον τίτλο «Βόλτα». Μια «Βόλτα» σε μελωδίες χωρίς στερεότυπα και συμβατικότητες, ακριβώς όπως μας έχει συνηθίσει. Ο,τι τραγούδι και να έχει τραγουδήσει, ο αφοπλιστικός τρόπος με τον οποίο τραγουδά δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
  Με εφόδιο τη σπουδαία φωνή και τη χαρακτηριστικά ιδιαίτερη ερμηνεία του, ο Μπάμπης Στόκας μας χαρίζει δεκαέξι τραγούδια που αγαπιούνται από το πρώτο άκουσμα. Τη μουσική στα δεκατρία τραγούδια του άλμπουμ υπογράφει ο ίδιος, ενώ οι Αγαθή Δημητρούκα,  Μάνος Ελευθερίου, Γιάννης Κωνσταντινίδης, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Κώστας Λειβαδάς, Μάνια Παπαδημητρίου, Ισαάκ Σούσης και Αλέξανδρος Στεφόπουλος είναι οι αξιόλογοι καλλιτέχνες που χαρίζουν είτε τις συνθέσεις είτε τους στίχους τους.

  Η αμεσότητα των στίχων της Αγαθής Δημητρούκα, ο συνδυασμός της ελληνικής με την ισπανική γλώσσα και το πάθος της ερμηνείας του Μπάμπη Στόκα στο τραγούδι «Έρασμος», χαρίζουν στο άλμπουμ μια από τις πιο δυνατές στιγμές. Στα τραγούδια που ξεχωρίζουν ανήκουν και τα «Απλές Κουβέντες» και «Όλα τα ψέματα».
  Μια «Βόλτα» στο γοητευτικό ταξίδι της μουσικής του Μπάμπη Στόκα.