Translate

Thursday, September 5, 2013

ΕΡΕΥΝΑ: Η σύγχρονη μουσική ενθαρρύνει ποτό και σεξ

Τα τελευταία χρόνια η σύγχρονη κουλτούρα της ποπ μουσικής επιβάλλει σχεδόν μια αλήτικη συμπεριφορά, που αφομοιώνεται άψογα από τους δέκτες της, τα παιδιά. Οι ράπερ, τα "κακά κορίτσια", το αλκοόλ, τα ξενύχτια. Ένας ολόκληρος κόσμος, που φαίνεται στα μάτια των νεαρότερων ηλικιών μαγικός!
Όπως διαπίστωσαν επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, 1 στα 4 τραγούδια, τα οποία έγιναν και τεράστιες επιτυχίες, μιλούν για αλκοόλ και σεξ!
Οι επιστήμονες ανέλυσαν στίχους 720 τραγουδιών που μπήκαν στο top 10 του Billboard το 2009, το 2010 και το 2011. Και διαπίστωσαν τα εξής: 167 από αυτά έκαναν λόγο για αλκοόλ, ενώ 46 από αυτά αναφέρονταν και σε συγκεκριμένη μάρκα (μάλιστα 4 από αυτές είχαν την τιμητική τους: μία μάρκα τεκίλας, μία κονιάκ, μία βότκας και μία ουίσκι).
Φυσικά, όλα τα τραγούδια περιέγραφαν καταστάσεις με αλκοόλ ως κάτι το θετικό, ενώ στο 16% αυτών των τραγουδιών το ποτό συνοδευόταν και με στίχους σχετικούς με το σεξ!
Πιο συχνά αναφέρονται στο σεξ και στο αλκοόλ τα RnB ή χιπ χοπ τραγούδια, σε ποσοστό 38% επί του συνόλου των τραγουδιών του δείγματος, έπειτα ακολουθεί η country μουσική με 22% και η ποπ με 15%.
O Taio Cruz στο τραγούδι του «Hangover» λέει: «I got a hangover / I've been drinking too much for sure / I got a hangover, I got an empty cup / Pour me some more».
Στο «Cheers» η Rihanna λέει: «I drink to that / Oh let the Jameson sink in».
Πολλά τραγούδια εξιδανικεύουν την κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους, καθώς και τη συσχέτισή της με το σεξ και τα πάρτι, ενώ μικρός αριθμός συγκεκριμένων ποτών εμφανίζεται συχνά στα πιο δημοφιλή τραγούδια, ανέφεραν οι επιστήμονες.
from:www.e-radio.gr