Translate

Monday, August 19, 2013

Τα μικρά μυστικά της ροκ,πράγματα και μυστικά από τη ζωή τους και την καριέρα τους μας έχουν ξεφύγει!

Πόσα αλήθεια γνωρίζουμε για τη ζωή των αγαπημένων μας ροκ αστέρων; Πόσα μικρά πράγματα και μυστικά από τη ζωή τους και την καριέρα τους μας έχουν ξεφύγει; Ας δούμε μαζί παρακάτω μερικά απ' αυτά...
• Ο μεγάλος κιθαρίστας Jimi Hendrix είχε μεγάλη εξάρτηση απ’ τα ναρκωτικά. Στις συναυλίες του πάντα φορούσε μια μπαντάνα στο μέτωπο. Κυκλοφόρησε η φήμη λοιπόν πως...πριν την κάθε του εμφάνιση εβαζε ζελατινες εμποτισμένες με ναρκωτική ουσία. Βάζοντας λοιπόν την μπαντάνα από πάνω και με τον ιδρώτα, η ζελατίνα έλιωνε και η ουσία περνούσε μέσα στο αίμα του, με αποτέλεσμα να είναι συνεχώς «φτιαγμένος»!
• Λίγα χρόνια πριν, ο θρυλικός Ozzy Osbourne δίνει μια μεγάλη συναυλία. Το κοινό του λίγο-πολύ είναι γνωστό. Ένας από το κοινό λοιπόν, πετάει πάνω στη σκηνή μια νυχτερίδα και ο Ozzy, χωρίς να καταλάβει εξαρχής τι είναι, τη μαζεύει από κάτω! Συνειδητοποιεί τι είναι, αλλά δεν καταλαβαίνει μια λεπτομέρεια… ότι ήταν αληθινή! Δεν κινούταν γιατί ήταν ζαλισμένη απ’ τα φώτα και τους καπνούς και έτσι ο frontman των Black Sabbath θεώρησε ότι ήταν πλαστικό παιχνίδι. Κατευθείαν λοιπόν, και θέλοντας να κάνει πλάκα με όλους τους παρευρισκόμενους, της δαγκώνει το κεφάλι και το κόβει!!! Μόλις κατάλαβε ότι ήταν αληθινή, έτρεξε κατευθείαν στο νοσοκομείο για αντιλυσσικό και αντιτετανικό ορό και εμβόλιο!

• Το γνωστό τραγούδι ‘Layla’ του Eric Clapton, έχει γραφτεί για την τότε γυναίκα του θρυλικού σκαθαριού George Harisson, σε μια προσπάθειά του να την φλερτάρει!!
• Ο Rick Allen, drummer των Def Leppard, έχασε το χέρι του σε τροχαίο δυστύχημα. Αυτό δεν τον πτόησε και έμαθε να παίζει μόνο με τα πόδια και με κάποιες προγραμματισμένες λούπες για drums. Επόμενος δίσκος του συγκροτήματος ήταν το 'Pyromania' και ο Allen δείχνει ότι όταν υπάρχει αγάπη και θέληση είναι τα πάντα δυνατά!!
• Οι Nirvana εμπνεύστηκαν τον τίτλο του πασίγνωστου κομματιού τους ‘Smells Like Teen Spirit’ από το σλόγκαν διαφήμισης ενός αποσμητικού σώματος!
• Ο Jimi Hendrix, αρκετά χρόνια πριν, λέγεται πως είχε επισκεφτεί την Ελλάδα για κάποιες μέρες, όντας καλεσμένος ενός μεγαλοεφοπλιστή. Ο άνθρωπος αυτός τον έβγαλε έξω ένα βράδυ για να δει τη νυχτερινή ζωή της Ελλάδας και τον πήγε στο κέντρο που εμφανιζόταν ο μεγάλος βιρτουόζος του μπουζουκιού Μανώλης Χιώτης. Ο θαυμασμός του Hendrix για τον Χιώτη και την δεξιοτεχνία του ήταν τόσο μεγάλος, που χρησιμοποίησε την κλίμακα στην οποία έπαιζε τα solo του ο μεγάλος μπουζουξής σε διάφορους αυτοσχεδιασμούς του σε live, δίνοντας έναν πιο ανατολίτικο αέρα στα solo του!
• Ο Tommy Iomi, κιθαρίστας των Black Sabbath, έχασε τα δύο του δάχτυλα σε ατύχημα. Παρόλα αυτά, με τη βοήθεια τεχνητών μελών και κούρδισμα της κιθάρας 3 τόνους παρακάτω, κατάφερε να συνεχίσει να παίζει. Και το ντεμπούτο του με τα «νέα του δάχτυλα»; Το ‘Iron Man’!!!
• Ο James Hetfield των Metallica εμπνεύστηκε το ‘Nothing Else Matters’ όταν μιλούσε με την τότε κοπέλα του στο τηλέφωνο την ώρα που βρισκόταν στο studio για πρόβα και, κρατώντας την κιθάρα στα χέρια του, έπαιζε το γνωστό άρπισμα της εισαγωγής. Αμέσως έκλεισε το τηλέφωνο και μαζί με τον Kirk Hammet άρχισαν να το γράφουν!
• Η λέξη ummagumma, η οποία ονοματίζει έναν από τους δίσκους των Pink Floyd, είναι βρετανική λέξη slang για το sex!
• Στο τραγούδι ‘Beat It’ του Michael Jackson, το solo της ηλεκτρικής το παίζει ο Eddie Van Halen!
• Σε συναυλία για το fan club του ο Iggy Pop βρίσκεται πάνω στην σκηνή και τραγουδάει. Κάποια στιγμή από το κοινό εκσφενδονίζεται ένα μπουκάλι μπίρας, το οποίο τον πετυχαίνει στο κεφάλι! Ο Iggy Pop αγγίζει το σημείο που χτύπησε και στέκεται αιμόφυρτος κοιτώντας το χέρι του, καταλαβαίνοντας πια ότι τον είχαν πάρει τα αίματα. Δεν σταμάτησε όμως. Πλησίασε ξανά το μικρόφωνο και είπε την εξής φράση: «You can’t beat me! I’m Immortal»!! Και συνέχισε να τραγουδάει…
• Το τραγούδι ‘Tears In Heaven’ έχει γραφτεί από τον ίδιο τον Clapton και μιλάει για τον θάνατο του μικρού του γιου.

from:www.myrock.gr