Translate

Wednesday, January 25, 2012

Ημέρα Δισκοπωλείων - 21 Απριλίου 2012 - Για να μην γίνουν τα περίπτερα τα νέα δισκοπωλεία


NY-AW986_7
Στα 7 χρόνια που κυκλοφορεί η Athens Voice έχει αποδείξει εμπράκτως ότι δεν είναι απλώς ένα έντυπο της πόλης αλλά ένα ενεργό κομμάτι της που δεν γράφει μόνο αλλά κάνει: συναυλίες, φεστιβάλ, εικαστικές εκθέσεις, εκδηλώσεις skateboard και μ’ αυτό τον τρόπο δεν καταγράφει απλώς όσα συμβαίνουν αλλά τα κάνει να συμβαίνουν.
Σε αυτό το διάστημα έχουμε οργανώσει πάνω από 30 εκδηλώσεις (σχεδόν όλες free) και επειδή το βασικό μας κίνητρο είναι το ότι είμαστε αμετανόητα θύματα της pop κουλτούρας, η δίψα δεν λέει να σβήσει.  Ετσι βρήκαμε καινούργιο «παιχνίδι» κι αποφασίσαμε να οργανώσουμε την ελληνική «ημέρα  δισκοπωλείων» (record store day), θέλοντας να δημιουργήσουμε κι εδώ μια γιορτή γεμάτη από cd, βινύλιο, EP, 45άρια, ειδικές εκδόσεις, ψαχούλεμα στα ράφια, μουσικό νταραβέρι, συναυλίες, ανταλλαγές και κυρίως πολύ καλές τιμές.

Ετσι το Σάββατο 21 Απριλίου  τα δισκοπωλεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων πόλεων θα γίνουν σημεία αναφοράς για μουσική συναναστροφή φιλοξενώντας συναυλίες συγκροτημάτων, παρουσίες μουσικών για να υπογράφουν τους δίσκους τους, ειδικές εκδόσεις (που θα γίνουν σε συνεργασία με δισκογραφικές εταιρίες), συλλεκτικά βινύλια, πρώτες κυκλοφορίες και κυρίως εξαιρετικές τιμές και δελεαστικές προσφορές.
Την ίδια μέρα σε ολόκληρο τον κόσμο οργανώνεται η: Record Store Day με σκοπό να βοηθηθούν τα «παραδοσιακά» δισκοπωλεία και συμμετέχουν ενθουσιωδώς δεκάδες συγκροτήματα και μουσικοί καθώς και πολλές δισκογραφικές εταιρίες. Αυτό έχουμε κι εμείς σαν στόχο. 
Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να βοηθήσουμε το μουσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε να επιβιώσει από τις οικονομικές δυσκολίες, από την απαξίωση της μουσικής που έχει απομακρύνει τους ακροατές από την αγορά δίσκων, να αποτρέψουμε την διαφαινόμενη εξέλιξη να γίνουν τα περίπτερα τα καινούργια δισκοπωλεία, να μπορούν οι νέοι δημιουργοί να διοχετεύουν τη μουσική τους από σημεία πώλησης που δεν τους μπερδεύουν με άλλα «προϊόντα», για να μην χαθεί η χαρά του δισκάδικου, το ψάξιμο στα ράφια, η συναναστροφή με ομοϊδεάτες, η αφή του βινυλίου, ο μύθος του σίνγκλ. 
Κι επειδή δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε όρεξη να κάνουμε πράγματα , σε αυτή την προσπάθεια θα μας βοηθήσουν κι άλλοι «ομοϊδεάτες»: Ο ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5, το μουσικό περιοδικό Sonik και το Avopolis.gr, το περιοδικό Velvet και φυσικά το «αδελφό» Soul και ο ρ/σ Republic στην Θεσσαλονίκη, ενώ και η Μ.Ε.Σ.Ο.  (που οργανώνει την Γιορτή της Μουσικής) θα μας συμπαρασταθεί για να έχουμε συμμετοχές και εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Η πρόσκληση απευθύνεται σε συγκροτήματα, μουσικούς, δισκογραφικές εταιρίες, οργανωτές συναυλιών, ανθρώπους της μουσικής και φυσικά σε "παραδοσιακά" δισκοπωλεία.
Αν έχετε διάθεση να συμμετάσχετε σε αυτή τη μέρα με ειδικές προσφορές, με γενναίες εκπτώσεις, με εκδηλώσεις που μπορείτε να φιλοξενήσετε, με κυκλοφορίες δίσκων βινυλίου ή cd, με συναυλίες ή προσωπική παρουσία και  με όποια άλλη καλή ιδέα έχετε κατά νου, επικοινωνήστε με τον Μάκη Μηλάτο στο: makismilatos@gmail.com ή στο: 2108131509 (έχει τηλεφωνητή) με σκοπό να γίνει η συνεννόηση και ο συντονισμός. Τα δισκοπωλεία που θα συμμετάσχουν καθώς οι οι εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσουν, όπως και οι ειδικές κυκλοφορίες για την ημέρα αυτή θα προβληθούν συστηματικά από τα ανωτέρω Μέσα ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία των εκδηλώσεων, η συμμετοχή του κοινού και η δυνατότητα να καθιερωθεί και στη χώρα μας η Ημέρα των Δισκοπωλείων (Record Store Day). 
Μη μένεις άπραγος. Δεν είναι η ώρα...
from:www.avopolis.gr