Translate

Thursday, September 30, 2010

10 λογοι για να πάψετε να νομίζετε ότι η σερβιτόρα "έχει γίνει αλοιφή για πάρτη σας''

Οι περισσότεροι από εμάς, στο καφέ ή στο μπάρ που συχνάζουμε, έχουμε κάποια στοιχειώδη γνωριμία με το προσωπικό. Επικρατεί λοιπόν ο εξής διάλογος (ξεκινάει η σερβιτόρα):
- "Καλησπέρα" (Αν γνωρίζει το όνομα, δεν παραλείπει να το αναφέρει)
- "Γεια σου… (εσύ εννοείται ότι ξέρεις το όνομα της), τι κάνεις;"
- "Μια χαρά, εσύ;"
- "Καλά μωρέ… εσύ, πώς πέρασες το Σαββατοκύριακο;"
- "Ωραία, ωραία…" Και εκεί πέφτει η κουβέντα που κόβει το διάλογο:
- "Τι θα πάρεις;"
Εκεί λοιπόν που υποσυνείδητα νομίζεις ότι "τό'χεις", ξαφνικά η καλλίγραμμη σερβιτόρα με το παιχνιδιάρικο βλέμμα έχει εξαφανιστεί, για να πάει να σου φέρει το ποτό ή τον καφέ σου.
Έτσι λοιπόν, μέσα από τη μικρή εμπειρία μου στη σχολή της νυχτερινής διασκέδασης, παραθέτω τους εξής λόγους για να πάψετε να νομίζετε ότι η σερβιτόρα "έχει γίνει αλοιφή για πάρτη μου σε μιλάω…"

  1. Η νύχτα είναι γεμάτη πολλά υποσχόμενες γυναίκες, όπως λέει και στην καταπληκτική ταινία "High Fidelity", καλύτερα να ασχοληθείς με την πελατεία του μαγαζιού, παρά με το προσωπικό.
  2. Οι πιθανότητες να την κυκλοφορεί ο μπαρμαν ή ο dj είναι αυξημένες. Αν μάλιστα δείς το μάτι του υποψήφιου (bar tender ή dj) να την ακολουθεί 2-3 φορές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, τότε αύξησε την ήδη αυξημένη πιθανότητα να είναι μαζί. Επίσης, έχε υπόψιν ότι είναι το ίδιο εμφανίσιμος και, βέβαια ότι έχει το τηλέφωνό της, μπορεί να πηγαίνουν για φαγητό ή καφέ πριν ή μετά τη δουλειά, πράγματα τα οποία εσύ μάλλον προσπαθείς ακόμη να καταφέρεις.
  3. Η οικειότητα με την οποία σε πλησιάζει, σου χαμογελάει, σου παίρνει παραγγελία, είναι επιτηδευμένη. Είναι η δουλειά της. Για τρεις λόγους: Ο πρώτος, επειδή έτσι είναι η τακτική των νυχτερινών μαγαζιών. Η σερβιτόρα πρέπει να "παίζει" με τον πελάτη, για να είναι ευχαριστημένοι όλοι. Δεύτερον, επειδή έτσι αυξάνει τις πιθανότητες της να πάρει κάποιο γερό φιλοδώρημα και τέλος, ο τρίτος, για να ξαναπάς στο μαγαζί. Άλλωστε, δουλειά της είναι να σου πάρει τα λεφτά.
  4. Εσύ δεν ξέρεις τι ώρα πιάνει δουλειά… Για παράδειγμα, αν ο παραπάνω διάλογος γίνει στις 2 το βράδυ, δεν είναι καθόλου απίθανο η κοπέλα να έχει πιάσει δουλειά στις 8 και από τότε να έχει κάνει όσα χιλιόμετρα είναι ο γύρος της Ευρώπης, με την ταχύτητα που είχε ο Κεντέρης με τη ντόπα. Και αυτά τα παπούτσια που της έδωσε η φίλη της… καλά είναι μωρέ, αλλά τα πόδια της έχουν βγάλει φωτιές! Το πιθανότερο λοιπόν είναι, την ώρα που της μιλάς εσύ να σκέφτεται πότε θα πάει σπίτι της για να βάλει τα πόδια-λαμπάδες ψηλά, ή μέσα σε καμιά λεκάνη με ζεστό νερό, ή να της τα περιποιηθεί ο συνάδελφος που λέγαμε στο 1…
  5. Εσύ της τα λές ωραία, έχεις όλη την καλή διάθεση να τη φλερτάρεις, αλλά όταν της μιλάς έχεις την αίσθηση ότι, αν και σε κοιτάει στα μάτια, το μυαλό της κάπου αλλού ταξιδεύει. Ε, βέβαια.. Μα δεν είσαι ο μόνος πελάτης του μαγαζιού. Μαζί με τη δική σου παραγγελία, έχει να θυμάται και του Μάκη, και του Λάκη, και του Σάκη… Έτσι, όταν τη ρωτάς εσύ "Καινούριο κούρεμα;" αυτή σκέφτεται: "Ένα jack, ένα gin tonic και ένα haig…Ένα jack, ένα gin tonic και ένα haig… αααααααχ να μην τα ξεχάσω…. Ένα jack, ένα gin tonic και ένα haig…"
  6. Τη συγκεκριμένη κοπέλα που έβαλες στο μάτι και εδώ και ώρα σχολιάζεις με τα φιλαράκια σου, την έχει βάλει επίσης στο μάτι και το υπόλοιπο μαγαζί (ναι, ακόμη και ο τύπος στη γωνία που δεν σταματάει να φιλιέται με τη δικιά του…) και μάλλον, την έχουν κάνει και τη γκάφα τους… Είτε να ζητήσουν τηλέφωνο, είτε να της κάνουν κοπλιμέντο… Συγχαρητήρια λοιπόν φίλε, πήρες το χαρτάκι με το νούμερο από το μηχάνημα, τώρα περίμενε στην ουρά
  7. Κέρασες σφηνάκι, και; Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. ΄Η να το ακουμπάει στα αισθησιακά χείλη της (αυτά που κοιτάς όταν σου μιλάει, πράγμα το οποίο είναι μέγα λάθος) και να τα μαζεύει επιδέξια χωρίς εσύ να έχεις πάρει είδηση, ή να είναι γερό ποτήρι, οπότε ένα μπουκάλι sambuca δεν σου φτάνει για αρχή
  8. Δεν πρέπει να χαζολογεί με τους πελάτες. Αν δεν της την πεί το αφεντικό, θα της την πεί ο bar tender ή ο dj, που, όπως περιγράφεται παραπάνω, μάλλον σχετίζεται, ή ετοιμάζεται να σχετιστεί μαζί της…
  9. Μην ξεχνάς ότι είναι γυναίκα. Όσο περισσότεροι την πλησιάζουν με ερωτική διάθεση (για να μην πω της την πέφτουν), ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή της, το κασέ της, πώς το λένε… Ανεβαίνουν οι προσδοκίες της. Τί;;;;;;; Δεν είσαι ο δίδυμος αδερφός του George Clooney;;;; Έχασες… τουλάχιστον για εκείνο το βράδυ..
Και τώρα η μεγάλη αποκάλυψη…
10. (9+1) Η ώρα πέρασε… έχεις πιεί τα σχετικά σου και έχεις ένα fucking κέφι, άλλο πράγμα.. Η ωραία σερβιτόρα πλέον σου μοιάζει κάτι σαν τη Jennifer Anniston με τα χείλη της Monica Belluci, το στήθος της Maria Menounos, και τα πόδια της Kourkova. Όνειρο, ε;… Είσαι πλέον σίγουρος… τώρα "ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ"! Και εκεί κάνεις τη βλακεία. Γιατί; Γιατί φίλε μου, η κοπέλα είναι κατα πάσα πιθανότητα νηφάλια. Για να μπορεί να κρατήσει λογαριασμό, για να θυμάται τα ποτά.. γενικά, για να δουλέψει. Σ'έχει δει δηλαδή να μπαίνεις νηφάλιος, ξέρει τι έχεις πιει και μάλλον είσαι επίφοβος για αυτήν, σε νομίζει μεθυσμένο!
(Πωπω… μακρύ βγήκε…) Και τώρα που έπαψες να νομίζεις, τι κάνεις; Κάνεις πίσω; Όχι… απλά εκπαιδεύεσαι για τα δύσκολα. Ο κάθε ενδιαφερόμενος, μπορεί να μου στείλει email στο email που αναγράφεται στο "σχετικά με μένα" για να του δώσω ένα link με ένα άρθρο (ή να του το στείλω σε pdf). Σιγά μην το βάλω σε κοινή θέα… Πολύ καλό άρθρο, γραμμένο από ειδικούς του τομέα (και όχι από μένα). Απλά, έχε κατα νού, ότι δεν παύουν να ισχύουν και τα παραπάνω
Προς άντρες: Θα'πρεπε να το χρεώσω αυτό…
Προς γυναίκες: Βαρεθήκατε; from: http://www.donalessandro.gr