Translate

Monday, November 2, 2015

Ο ράπερ Deso Dogg, επονομαζόμενος και «Γκαίμπελς του Ισλάμ» σκοτώθηκε στα 39 του στη Συρία, πολεμώντας στο πλευρό των Τζιχαντιστών

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσε και επίσημα ότι ανάμεσα στους νεκρούς πρόσφατης επιχειρήσης αεροπορικού βομβαρδισμού στη Ράκα (Raqqah) της βόρειας Συρίας -άτυπης πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους- κατά θέσεων των Τζιχαντιστών βρίσκεται και ο Denis Cuspert. Ένας από τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες που σχετίζονται με τους Τζιχαντιστές, τον οποίον οι Αμερικανοί είχαν βαφτίσει «Γκαίμπελς του Ισλάμ» για την ικανότητά του στην προπαγάνδα.
Ο 39χρονος Cuspert ήταν γνωστός στους μουσικούς κύκλους ως ράπερ, έχοντας βγάλει 3 άλμπουμ μεταξύ 2006-2009, κάτω από το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Deso Dogg. Ήδη από τότε, βέβαια, είχε απασχολήσει τη γερμανική δικαιοσύνη με διάφορα ζητήματα, καταλήγοντας ένα διάστημα και στη φυλακή.

Ο Deso Dogg τερμάτισε την καριέρα του το 2010 και εξαφανίστηκε για ένα διάστημα, για να επανεμφανιστεί το 2013, όταν μια βιντεοκάμερα τον εντόπισε στη Συρία, να πολεμάει εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Πολύ σύντομα μεταπήδησε στον ISIS, άλλαξε το όνομά του σε Abu Talha al-Almani και έγινε πολύτιμο γρανάζι στον μηχανισμό του Χαλίφη Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, στρατολογώντας νέα μέλη. Φαίνεται πάντως πως έλαβε ενεργό μέρος και σε διάφορες φρικαλεότητες, όπως και σε εκτελέσεις συλληφθέντων αντιπάλων. 
Το περίεργο με τον Cuspert ήταν ότι δεν είχε ποτέ ρίζες στο Ισλάμ, από την οικογένειά του, όπως συνήθως παρατηρείται σε ανάλογες περιστάσεις. Η μητέρα του ήταν Γερμανίδα και ο πατέρας του Γκανέζος, ενώ ο πατριός με τον οποίον μεγάλωσε ήταν ένας Αμερικανός στρατιωτικός. Ο προσηλυτισμός του στο ακραίο Ισλάμ φαίνεται να συνδέεται με ένα παραλίγο μοιραίο αυτοκινητιστικό ατύχημα, πάνω-κάτω την ίδια περίοδο που έληξε τη χιπ χοπ καριέρα του.
Η οποία, να σημειώσουμε (ό,τι κι αν αξίζει πια κάτι τέτοιο, μετά από όλα αυτά) δεν ήταν ανάξια λόγου.
from:www.avopolis.gr