Translate

Friday, November 6, 2015

Κορυφαίος ήχος, με κόστος... άνω των 50.000 ευρώ. Αυτά είναι τα καλύτερα και ακριβότερα ακουστικά στον κόσμο

Αυτά είναι τα καλύτερα και ακριβότερα ακουστικά στον κόσμο
Τη δεκαετία του '90, η εταιρεία Sennheiser ζήτησε από τους μηχανικούς της να δημιουργήσουν τα καλύτερα ακουστικά και το αποτέλεσμα ήταν 300 αντίτυπα των θρυλικών Orpheus, με το κάθε κομμάτι να στοιχίζει 16.000 δολάρια.
Τώρα, η ίδια εταιρεία δημιούργησε ένα ακόμη ποιοτικότερο ζευγάρι ακουστικών, που διαδέχονται τα Orpheus.

Τα νέα ακουστικά βασίζονται στην τεχνολογία του πρώτου μοντέλου και οι μηχανικοί της εταιρείας χρειάστηκαν μια δεκαετία συνεχούς προσπάθειας για να δημιουργήσουν αυτό το αριστούργημα της τεχνολογίας ήχου, αναβαθμίζοντας τον ηλεκτροστατικό σχεδιασμό και διαχωρίζοντας τον ενισχυτή των παλιών Orpheus.
Η τιμή των νέων Orpheus είναι άκρως τσουχτερή, καθώς φτάνει τα 55.000 δολάρια, ήτοι περίπου 50.000 ευρώ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ακουστικά είναι ηλεκτροστατικά. Σύμφωνα με το Business Insider, είναι τα ακριβότερα ακουστικά στον κόσμο.


Ο ενισχυτής των ακουστικών, σύμφωνα με την εταιρεία, «συνδυάζει την ανώτερη επεξεργασία ενός ενισχυτή με λυχνίες με τη χαμηλή παραμόρφωση ενός ενισχυτή με τρανζίστορ». Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ιδιαίτερα ακριβά και καλής ποιότητας, καθώς ακόμη και χρυσός χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους.








from:www.e-radio.gr