Translate

Monday, November 23, 2015

Μουσεία για την ηλεκτρονική μουσική ανοίγουν στη Γερμανία!!!

Μουσεία για την ηλεκτρονική μουσική ανοίγουν στη Γερμανία
Μέχρι το 2017 είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν δύο μουσεία για την ηλεκτρονική μουσική στη Γερμανία.
Το ένα θα ανοίξει στη Φρανκφούρτη, αρχές του 2017, με τη ονομασία MOMEM (Musem Of Modern Electronic Music) και με τη συγχρηματοδότηση ιδιωτών και του δήμου της Φρανκφούρτης.
Την ιδέα συνέλαβαν οι Alex Azary και Andreas Tomalla, δύο άτομα που έχουν περάσει από πολλά πόστα της σκηνής, όπως DJs, promoters και label managers. Σκοπός τους είναι να παρουσιάσουν την εξέλιξη της ηλεκτρονικής μουσικής από τα τέλη του '70, με όλα τα είδη και τα υποείδη της, και τις πόλεις όπου αναπτύχθηκε κάθε είδος και ήχος.
Επίσης, δεν θα μείνουν μόνο στο μουσικό μέρος, αλλά θα παρουσιάσουν το πλήρες φάσμα των δημιουργικών τομέων που εμπνεύστηκαν, επηρεάστηκαν και εξελίχθηκαν από την κουλτούρα, όπως η γραφιστική, το σχέδιο, η μόδα, η φωτογραφία, το βίντεο, η τεχνολογία κ.ά.
Το άλλο μουσείο θα ανοίξει στο Βερολίνο από τον δημιουργό του club και της δισκογραφικής Tresor, Dimitri Hegemann, ο οποίος ανακοίνωσε τη δημιουργία του μουσείου λίγους μήνες μετά τους Azary και Tomalla.
O Hegemann θα ονομάσει το μουσείο του «Living Archive of Elektronica», διότι όπως ο ίδιος δήλωσε, «Η techno στο Βερολίνο εξακολουθεί να είναι ένα ζωντανό κίνημα, που συνεχίζει να εμπνέει» και θα προσπαθήσει το μουσείο να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2016, για να συμπέσει με την 25η επέτειο του Tresor.
from:www.e-radio.gr