Translate

Monday, June 22, 2015

Η EDM κατάντησε να είναι όλα αυτά που η ηλεκτρονική μουσική δεν θα έπρεπε να είναι. Καταξιωμένοι DJs μιλούν ανοιχτά για την EDM!!!

Καταξιωμένοι DJs μιλούν ανοιχτά για την EDM
Η EDM κατέληξε να είναι όλα εκείνα που η ηλεκτρονική μουσική δεν πρέπει να είναι καθιστώντας τα αρχικά της τα πιο μισητά στον χώρο. Μεταξύ των αληθινων clubbers που σέβονται και αγαπούν την μουσική και ξέρουν να εκτιμούν ένα καλό σετ, σίγουρα η ορολογία αυτή χρησιμοποιείται για απαξίωση έως και... βρισιά!
Τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι σε κάθε συνέντευξη με κάθε σεβαστό DJ θα πρέπει να περιλαμβάνει μια παρένθεση στην οποία εκφράζει την ανησυχία για την κατάσταση στη εμπορική dance μουσική στην Αμερική. Επιπλέον, μπορεί να έχουν δίκιο. Η EDM κατέληξε να σχετίζεται με ένα στατικό τύπο, την χυδαία μαζική κουλτούρα και το mainstream: σχεδόν όλα εκείνα που η ηλεκτρονική μουσική δεν πρέπει να είναι. Ούτε καν DJ της EDM δεν θέλουν πλέον να ονομάζεται EDM DJ.
Από τα δυσάρεστα αυτής της τάσης είναι ο απορποσανατολισμός μερίδας του κοινού από την αληθινή κουλτούρα της ηλεκτρονικής μουσικής. Ή μήπως αυτή καλώς παραμένει σχετικά underground, μακριά από τα άσχετα φαντασμαγορικά εφέ που θυμίζουν κακόγουστο πάρκο ψυχαγωγίας, προσελκύοντας κοινό που ακούει πραγματικά μουσική με αληθινό groove και όχι... βαβούρα;
Διαβάστε μια συλλογή από τα χειρότερα πράγματα που έχουν πει οι καταξιωμένοι DJ’s για την EDΜ:

CARL COX
«Δεν νομίζω ότι είναι underground vs overground, πιστεύω αφορά την διαφορά μεταξύ της ποπ κουλτούρας και του πάθους αυτών που αγαπούν πραγματικά τη μουσική. Εκεί στο μέσο υπάρχει κόσμος που δεν έχει την παραμικρή ιδέα γιατί στέκονται μπροστά σε αυτούς τους DJs στην πρώτη θέση. Δεν μπορώ να είμαι μέρος αυτού του συστήματος.»
RICARDO VILLALOBOS
«Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω την EDM ή την ποπ μουσική των chart εάν οι άνθρωποι έχουν δημοκρατικά αποφάσισαν ότι είναι αυτό που θέλουν; Ανήκει στους ανθρώπους. Οι άνθρωποι που έχουν κοινά συμφέροντα δεν πάνε στον πόλεμο, δεν σκοτώνουν. Είναι δύσκολο να σκοτώσεις κάποιον όταν μοιράζεται ορισμένες αξίες.»
DJ KOZE
«Αυτό το είδος του κομπιουτερίστικου rock που αγαπούν οι Αμερικανοί δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Δεν μεταδίδει τίποτα και γίνεται από ανθρώπους που δεν τους αρέσει αυτό το είδος της μουσικής.»
APHEX TWIN
«Δεν έχω κανένα σεβασμό ή ενδιαφέρον για ό, τι κάνει το μεγαλύτερο μέρος των DJ της EDM. Φαίνονται ψεύτικοι. Ήταν δύσκολο να βλέπω ότι πήραν κάτι που ήταν ιδιαίτερο για μένα και το μετέβαλλαν και το σφετερίστηκαν τόσο για να μετατραπεί σε αυτού του είδους ξεδιάντροπο, φθηνό, ψεύτικο καρναβάλι. Για αυτό θέλω να πω ότι μισώ το EDM. Φοβάμαι ότι καταστρέφει τη γνησιότητα της DJ κουλτούρας… Αλλά δεν μπορείς να μισείς πραγματικά ένα πλήθος από τριάντα χιλιάδες ανθρώπους που διασκεδάζουν σαν τρελοί.»
JOHN DIGWEED
«Εάν επρόκειτο να καταλήξω στις μεγαλύτερες σκηνές, οι άνθρωποι περιμένουν κάτι περισσότερο καθησυχαστικό και δεν μπορώ να το δώσω αυτό. Προτιμώ να μείνω εκεί που το κοινό ενδιαφέρεται να ακούσει τι παίζω. Απλός δεν θα δουλέψει σε μένα να ακολουθήσω ένα DJ EDM, δεν έχω αυτή την ενέργεια στη μουσική μου, ακόμα και με πιο γρήγορα και με ενέργεια κομμάτια.»
ANNIE MAC
«Είναι πολύ στερεότυπη, οι DJs γνωρίζουν ότι αν πιάσουν αυτή τη φόρμουλα, θα πετύχουν σίγουρα. Αντίθετα στη Μεγάλη Βρετανία είναι πολύ πιο εύκολο να είσαι πιο πρωτότυπος, αρκεί να το θέλεις. Δεν εννοώ ότι η EDM είναι χάλια, αλλά αν θέλεις να επεκτείνεις λίγο τα όρια του δημιουργικού στου χώρου, πρέπει να είσαι σε σε θέση να φτάσεις όπως και να “χει την επιτυχία σε μια mainstream πλατφόρμα.»
FATBOY SLIM
«Είναι εντάξει για να ξεκινήσεις, αλλά πιστέψτε με: η EDM θα συντριβεί και θα καεί. Είναι όλο χτισμένο σε μια πυραμίδ που βασίζεται στο χρήμα. Μόλις σταματήσει να κάνει λεφτά, το κάστρο θα καταρρεύσει. Προσπαθούμε να βεβαιωθούμε ότι θα μείνει κάτι όταν αυτή η αυτή η φούσκα σπάσει.»
REID SPEED
«Η dance μουσική ως underground κουλτούρα χρησιμοποιούνταν σαν ένα ασφαλές καταφύγιο για εκείνους που δεν ταίριαζαν στο mainstrea να έχουν ένα καταφύγιο για τις παραξενιές τους. Τώρα, ως επί το πλείστον, κατοικείται από παιδιά που κάποτε προσπάθησαν να ξεφύγουν»
DJ HARVEY
«Μπορεί να αποκαλεστεί «erectile deficiency music scene»(στυτική ανεπάρκεια μουσική σκηνή): οι άνθρωποι που έρχονται με διαστημόπλοια ή με πυροτεχνήματα για να προσπαθήσουν και να ενισχύσει την οπτική πτυχή του όλου πράγματος. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορείς να παίζεις ένα δίσκο και να κάνεις stage diving την ίδια στιγμή.»
from:www.e-radio.gr