Translate

Wednesday, June 10, 2015

Καταστράφηκε η καριέρα διάσημου DJ μετά από ομοφοβικό παραλήρημα. Ο λόγος για τον Ten Walls aka Mario Basanov!!!

Καταστράφηκε η καριέρα διάσημου DJ μετά από ομοφοβικό παραλήρημα
Η ηλεκτρονική μουσική σκηνή σύσσωμη μίλησε: στη μουσική δεν υπάρχουν σύνορα, χρώματα, φύλα. Η καριέρα του Ten Walls φαίνεται να έλαβε τέλος, μετά το ομοφοβικό παραλήρημα στο οποίο επιδώθηκε μέσω Facebook, με όλα τα μεγάλα φεστιβάλ να ανακοινώνουν επίσημα την αποβολή του από αυτά.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: τον μάθαμε από τη συμμετοχή του στο σχήμα Mario & Vidis, στη συνέχεια αποφάσισε να κάνει σόλο καριέρα κι έτσι έπρεπε να τον ψάχνουμε σαν Mario Basanov.
Για το τέλος είχε κρατήσει το καλύτερο, το μυστηριώδες alter ego του, Ten Walls.
Επιβλητικός ήχος, με ένα δημιούργημα κομμένο και ραμμένο για μεγάλα φεστιβάλ. Ο Marijus Adomaitis ήταν το καλοκαίρι που μας πέρασε ένα από τα πιο περιζήτητα acts στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, μέχρι που κατάφερε να καταστρέψει ό,τι έχτιζε τόσα χρόνια με ένα και μόνο post στο Facebook.
Ο Ten Walls άφησε άφωνη τη μουσική κοινότητα, δηλώνοντας κάποιες μέρες πριν πως οι ομοφυλόφιλοι είναι μια διαφορετική ράτσα ανθρώπων, όπως και οι παιδόφιλοι, και σαν διαφορετική ράτσα πρέπει να αντιμετωπίζονται.
Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: «Στα καλά 90s αυτοί οι άνθρωποι, μιας άλλης ράτσας, ευνουχίζονταν», συνδέοντας ομοφυλοφιλία και παιδοφιλία . Η δήλωση έγινε στις 3 Ιουνίου και δεν χρειάστηκαν παρά μερικές ώρες μόνο για να αρχίσουν τα όργανα της αντίδρασης και να σιγήσουν τα δικά του.
Το ένα μετά το άλλο, τα μεγάλα καλοκαιρινά φεστιβάλ με ανακοινώσεις τους άρχισαν να ακυρώνουν τις προγραμματισμένες του εμφανίσεις. Το ξεκίνημα έγινε με το ιστορικό Creamfields, που με ένα δελτίο τύπου δήλωσε πως αν και υπερασπίζεται την ελευθερία της γνώμης, θεωρεί ανεπίτρεπτο να φιλοξενήσει στο πρόγραμμά του κάποιον που δεν σέβεται την ισότητα και με τις δηλώσεις του προσβάλει την ανθρώπινη ύπαρξη, αλλά και το ήθος του φεστιβάλ.
Σε χρόνο ρεκόρ, Sonar festival, Pitch festival, Urban Life και Pukkelpop ακολούθησαν το παράδειγμα του Creamfields, την ώρα που συνάδελφοι του Ten Walls, αλλά και μέχρι πρότινος λάτρεις της μουσικής του, προχώρησαν σε βομβαρδισμό αρνητικών σχολίων στα social media του καλλιτέχνη. Οι αντιδράσεις έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, με καυστικά σχόλια, κατάρες, σπασμένους δίσκους, διαγραφές κομματιών από playlists και τόνους αρνητικής δημοσιότητας, αναγκάζοντας τον κάθε ένα που είχε στο παρελθόν επαγγελματικές και μη σχέσεις μαζί του, να αποκηρύξει δημόσια τις δηλώσεις του και να διακόψει κάθε μορφή συνεργασίας. Στο στόχαστρο μπήκε ακόμα και η μεγαλύτερή του επιτυχία, το «Walking with Elephants», για την πιθανή σημασία του τίτλου και τη σχέση του με τα όσα έγραψε.
Με τον θόρυβο να μην έχει ξεκινήσει καλά καλά ακόμη, φαίνεται πως η καριέρα του Ten Walls πολύ σύντομα θα καταστραφεί – αν δεν έχει ήδη καταστραφεί. Η συγγνώμη που λίγο αργότερα ζητήθηκε μέσα από τις σελίδες του δεν έδειξε να πείθει και να του χαρίζει άφεση αμαρτιών.
from:www.e-radio.gr