Translate

Wednesday, April 10, 2013

English Electric: Όλες οι λεπτομέρειες για τη δισκογραφική επιστροφή των OMD. Συμμετέχουν και οι δικοί μας Fotonovela (Νίκος Μπιτζένης – Γιώργος Γερανιός)!


omd2013
To English Electric είναι το νέο, δωδέκατο album των OMD. 
Σύμφωνα με τον τραγουδιστή και αρχηγό του συγκροτήματος Andy McCluskey, ο τίτλος του άλμπουμ προέρχεται από τη βρετανική βιομηχανική παραγωγή ηλεκτρονικών συσκευών.
"Η πρωταρχική αίσθηση τείνει να είναι μια αίσθηση της απώλειας, της μελαγχολίας... Ότι τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί σύμφωνα με τις προσδοκίες μας, είτε πρόκειται για την τεχνολογία ή τις προσωπικές σχέσεις».
Το συγκρότημα των OMD ανήκει αναμφισβήτητα στους ακρογωνιαίους λίθους της βρετανικής ηλεκτρονικής μουσικής, και η επιστροφή του στη δισκογραφία σηματοδοτείται με τον καλύτερο τρόπο.
Στο νέο άλμπουμ, η synth-pop συναντιέται με τις electro μπαλάντες και μαζί συγκρούονται με τα πιο δυναμικά club anthems.

To τραγούδι "Kissing The Machine" που περιλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ αποτελεί συνεργασία με τον Karl Bartos (των πρωτοπόρων του ηλεκτρονικού ήχου Kraftwerk), ενώ το πρώτο single μέσα από το άλμπουμ είναι το "Metroland".
Mια άλλη συμμετοχή έκπληξη είναι του ελληνικού συγκροτήματος Fotonovela (Νίκος Μπιτζένης – Γιώργος Γερανιός), που συμμετέχει συνθετικά στο τραγούδι “Helen Of Troy”.
Το συγκρότημα, με την αρχική τετραμελή σύνθεσή του (Andy McCluskey, Paul Humphreys, Malcolm Holmes και Martin Cooper) πρόκειται να βρεθεί μαζί για μια ακόμη φορά φέτος την άνοιξη για μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων που θα συμπέσουν με τον εορτασμό της 35ης επετείου του συγκροτήματος στα μουσικά δρώμενα.
from:www.avopolis.gr