Translate

Thursday, November 24, 2011

Πως η συμφωνία της Universal με την EMI θα επηρεάσει την μουσική βιομηχανία


labels_emi
Πριν από 10 χρόνια υπήρχαν 6 μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες. Στις μέρες μας και με την πώληση της EMI στην Universal Music Group (έναντι του ποσού των 1.9 δις δολαρίων) η παραπάνω ομάδα δισκογραφικών έχει περιοριστεί πια στον αριθμό 3.
Να θυμίσουμε ότι στις τάξεις της ΕΜΙ ανήκουν καλλιτέχνες και δισκογραφικά πονήματα αυτών όπως οι Beatles, οι Pink Floyd, οι Coldplay και η Katy Perry. Η συμφωνία ναι μεν πρέπει να επικυρωθεί από τα αμερικάνικα και ευρωπαϊκά διοικητικά συμβούλια της εταιρείας αλλά επειδή ακριβώς αναμένεται ότι όντως θα γίνει η αποδοχή της κολοσσιαίας αυτής συμφωνίας, η επόμενη μέρα θα βρει την Universal να ελέγχει παραπάνω από το 1/3 των παγκόσμιων πωλήσεων σε μουσική.
Γεγονός που όπως είανι φυσικό κάνει πάρα πολλούς στη μουσική βιομηχανία και σε διάφορες θέσεις αυτής να νιώθουν μάλλον νευρικοί και ομιχλώδη την πορεία μπροστά τους.
Και αυτό διότι αν το καλοσκεφτεί κάποιος καλλιτέχνες όπως οι Beatles θα συνεχίσουν να πωλούν εκατομμύρια ανεξαρτήτως του που ανήκουν οι ηχογραφήσεις τους. Ακόμ ακια νεώτεροι αστέρες όπως η Perry και οι Coldplay έχουν ήδη εξασφαλίσει μια πορεία και ένα δίχτυ ασφαλείας. Εκεί που τα πράγματα σκουραίνουν είναι σε επίπεδο μικρότερου βεληνεκούς (σε επιτυχία όχι ποιότητα) καλλιτεχνών των οποίων οι managers εκφράζουν σε εξειδικευμένα περιοδικά και sites του χώρου τις ανησυχίες τους. Το promo, τα χρήματα που θα διατίθενται για ηχογραφήσεις, ο χρόνος που θα διαθέτει η εταιρεία για αυτόν το τεράστιο κατάλογ καλλιτεχνών που θα σχηματιστεί μετά τη συγχώνευση/αγορά θα είναι εκ της συμβάσεως πολύ μικρότερος.
from:www.avopolis.gr