Translate

Friday, May 14, 2010

Alpha Blondy in greece


Η εμφάνιση του Alpha Blondy στην ΑΘήνα στο Βοτανικό στις 14 Μαίου και στο Μύλο στη Θεσσαλονίκη στις 15 Μαίου είναι η καλύτερη συνέχεια μιας συνεπούς πορείας της One Love Reggae Ideas και της One Step Forward. Oι δύο ομάδες δραστηριοποιούνται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα  στο χώρο της Reggae / Dub / World μουσικής με σεβασμό, ήθος και αγάπη στα παγκόσμια και πανανθρώπινα μηνύματα "ένωσης" που η κουλτούρα του είδους πρεσβεύει...'Αλλωστε η μουσική είναι μόνο η αφορμή ...


Jerusalem, Sebe Allah Y'E, Peace in Liberia, Come Back Jesus, Cocody Rock, Masada, και πολλές άλλες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Alpha Blondy & The Solar System θα μας απογειώσουν και θα μας ταξιδέψουν στην Jamaica και την Αφρική ανοίγοντας τον δρόμο για το καλοκαίρι που έρχεται  με τον καλύτερο τρόπο.

Κορυφαίος αφρικανός καλλιτέχνης με κοινωνικο-πολιτικές ανησυχίες, ο Alpha Blondy είναι η σύγχρονη φωνή της reggae που πολλοί έχουν χρίσει διάδοχο του Bob Marley. Γεννημένος ως Seydou Kone την 1η Ιανουαρίου, 1953 στο Dimbokoro, της Ακτής του Ελεφαντοστού, στη Δυτική Αφρική, τραγουδάει κυρίως στην μητρική του γλώσσα (Dioula) στα γαλλικά, αγγλικά και μερικές φορές στα αραβικά και εβραϊκά.

Οι στίχοι του στέλνουν δυνατά πολιτικά μηνύματα και διακρίνονται από μια μοναδική αίσθηση χιούμορ. Εχει εφεύρει τη λέξη "democrature" που σημαίνει "δημοκρατορία", δηλαδή δικτατορία ντυμένη ως δημοκρατία, για να περιγράψει το καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες αφρικανικές χώρες.
Είναι ένας από τους πιο σεβαστούς και αγαπητούς Αφρικανούς δημιουργούς.

Πριν απο τον ALPHA BLONDY και στις δυο πόλεις η σκηνή θα ανήκει στο σχήμα του MICHAEL PROPHET,  MICHAEL PROPHET and DUB ASANTE BAND featuring MATIC HORNS  με τα μεγάλα reggae hits Gunman  και Your Love .

Περισσότεροι καλλιτέχνες από το εξωτερικό και την Ελλάδα θα συμπληρώσουν τις δύο αυτές εμφανίσεις.


Doors Open: 20.00
Τιμες εισιτηριων

Προπώληση για τα πρώτα 500 εισιτηρια και στις 2 πόλεις : 25 euro

Προπώληση μετά την εξάντληση των  500 πρώτων εισιτηριων και στις 2 πόλεις : 30 euro

Ταμείο : 35 euro

Η προπώληση στην Αθήνα ξεκινά την Tετάρτη 14 Απριλίου από τα:  Ticket House, Public, Fnac, Μetropolis

Η προπώληση στην Θεσσαλονίκη ξεκινά την Tετάρτη 14 Απριλίου από τα: Ticket House,Μetropolis,Μύλος

Οι on line πωλήσεις θα διενεργούνται στο Ticket Arena  www.ticketarena.gr και μέσα από την Ticketpro στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ticketpro.gr  from : poprocknews.gr