Translate

Tuesday, February 26, 2019

Πέθανε ο Mark Hollis. Αναπάντεχο τέλος στα 64 για τον τραγουδιστή των Talk Talk.


Βαριά τα νέα που ήρθαν από Βρετανία μεριά, επιβεβαιώνοντας τον αναπάντεχο θάνατο του Mark Hollis, μόλις στα 64 του χρόνια.Ο Λονδρέζος μουσικός έμεινε με χρυσά γράμματα στην εναλλακτική ροκ ιστορία συνιδρύοντας τους σπουδαίους Talk Talk το 1981, των οποίων και υπήρξε βασικός τραγουδιστής. Και όχι μόνο ξεχώρισε για τα φωνητικά του στη νεοκυματική Βρετανία της εποχής, αλλά έσπρωξε και τη μπάντα (ως συνθέτης) προς πειραματικές διαδρομές, στις οποίες σήμερα αναγνωρίζουμε τον πρόδρομο της post-rock αισθητικής.
Κουρασμένοι από τη δικαστική διαμάχη τους με την ΕΜΙ, οι Talk Talk διαλύθηκαν το 1992 αφήνοντας 5 στούντιο και 1 live άλμπουμ, που χαίρουν μεγάλης κριτικής εκτίμησης. Από τα τραγούδια τους λίγα γνώρισαν τη μαζική επιτυχία, κυρίως το πασίγνωστο και στο ελληνικό ραδιόφωνο "It's My Life" (Βρετανία #13, Η.Π.Α. #31), που μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης. 
Ο Hollis εμφανίστηκε ξανά το 1998, βγάζοντας το μοναδικό του σόλο άλμπουμMark Hollis. Στη συνέχεια αποσύρθηκε από τα μουσικά πράγματα για να αφοσιωθεί στην οικογένειά του, αν και κατά καιρούς εμφανιζόταν ξανά σε αθόρυβους ρόλους. 
Ο Mark Hollis πέθανε στο σπίτι του, στο Γουίμπλετον του Λονδίνου. Ως τώρα δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου.



from:www.avopolis.gr