Translate

Tuesday, October 3, 2017

58 νεκροί σε country φεστιβάλ στο Λας Βέγκας


Σύμφωνα με όσα επίσημα ανακοίνωσε πριν λίγο η αμερικανική αστυνομία, ένας και μόνο άνθρωπος -ο 64χρονος Stephen Paddock- είναι ο δράστης της σοκαριστικής επίθεσης που σημειώθηκε στο Λας Βέγκας, σε περιοχή όπου διεξαγόταν φεστιβάλ μουσικής country. Ο αριθμός των παρευρισκομένων υπολογίζεται γύρω στις 22.000.

Η χειρότερη επίθεση με όπλα που έχει μέχρι σήμερα γίνει στην ιστορία των Η.Π.Α. οφείλεται στο γεγονός ότι ο Paddock είχε μαζί του τουλάχιστον 10 διαφορετικά όπλα και είχε στρατηγικά πιάσει δωμάτιο στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay, που, καθώς απείχε μόλις μία λεωφόρο από τον χώρο διεξαγωγής της συναυλίας, του πρόσφερε όλη την άπλα την οποία χρειαζόταν για να ανοίξει πυρ κατά βούληση.



Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως ο Paddock είναι νεκρός: πρόλαβε να αυτοκτονήσει, ενώ οι δυνάμεις της πολιορκούσαν το δωμάτιό του. Κατέστη πάντως γνωστό ότι αναζητείται και μια γυναίκα, χωρίς όμως να δοθούν λεπτομέρειες για το γιατί. 

Ο τραγικός απολογισμός ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 58 νεκρούς, ενώ οι επιβεβαιωμένοι τραυματίες -που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της περιοχής- είναι 515.

Αρχικά δημοσιεύματα ήθελαν τον Paddock, ντόπιο της περιοχής, να έχει κάποια σχέση με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο με τη σειρά του ανέλαβε ευθύνη για το χτύπημα, αποκαλύπτοντας ότι τον είχαν προσηλυτίσει μόλις πριν μερικούς μήνες. Το προφίλ του ωστόσο δεν ταιριάζει καθόλου με το σύνηθες των Τζιχαντιστών. Το FBI φαίνεται να έχει διαψεύσει τη σχέση, ωστόσο, θεωρώντας ότι τα απομεινάρια του Ισλαμικού Κράτους προσπαθούν να τραβήξουν πάνω τους λίγη διεθνή προσοχή. «Δεν υπάρχει σύνδεση», δήλωσε επισήμως αξιωματούχος του FBI, «αντιμετωπίζουμε το περιστατικό ως μεμονωμένο».

from:www.avopolis.gr