Translate

Monday, September 11, 2017

Ο Afrojack μίλησε στον Laidback Luke για τα pre-recorded sets !



Ο διάσημος Ολλανδός  superstar DJ / Producer Afrojack μίλησε στον Laidback Luke σχετικά με τα pre – recorded sets και ήταν αρκετά ειλικρινής. Για να καταλάβουμε καλύτερα το τρόπο σκέψης του Afrojack πάνω σε αυτό το θέμα μας φέρνει δυο παραδείγματα. Από την μια αναφέρεται στον ZEDD ο οποίος γενικά ετοιμάζει το set του από πριν για να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και από την άλλη μεριά τον Laidback Luke ο οποίος δεν προετοιμάζει τιποτα και είναι freestyle με δικά του edits.
Ο ίδιος αναφέρει ” Ο τρόπος που το κάνω εγώ βρίσκεται στη μέση. Έτσι όταν πρέπει να παίξω στην Tomorrowland έχω μια ωρα να παίξω  και αν δεν το σχεδιάσω σωστά μπορεί να ξεχάσω να παίξω το Ten Feet Tall.
 Το να είσαι σεβαστός καλλιτέχνης, να σε έχουν καλέσει σε ένα τόσο μεγάλο Festival με απίστευτο marketing και προώθηση είναι δικιά σου ευθύνη να δώσεις σε όλον αυτό τον κόσμο και στην Tomorrowland το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και όλα αυτά που περιμένανε από εμας ως καλλιτέχνες”.

Στην συνέχεια προσθέτει “Όταν κοιτάζεις την σημερινή τεχνολογια πρέπει να σκεφτείς: Ποσό μακριά είναι το premixed ; Φυσικά αν κανείς ένα mix για μια ωρα αυτό είναι – μαλακία. Αλλά ποσό μακριά μπορείς να πας για να προετοιμαστείς;  Μπορείς να φτιάξεις Cue points, μπορείς να φτιάξεις loop points, μπορείς να ξέρεις τα BPM(Beats Per Minute).
Ο Afrojack απολαμβάνει το freestyle DJing όταν βρίσκεται σε Club αλλά όταν παίζει σε μεγάλα festivals προτιμά να παίζει στους ανθρώπους ένα set που θα το αγαπήσουν. Είναι ανοιχτός και ειλικρινής. Ωστόσο  παραδέχεται την απογοήτευση του για την αντίληψη που μπορεί να έχουν οι άνθρωποι σχετικά με το ποσό λίγο η πολύ το κάνει σε ένα stage.

Ο ίδιος αναφέρει πως ” Έπαιζε με 4 CDJs και τρία records ταυτόχρονα, acapella, loop, re-loop, sample, pitch up, woop, echo! 3,2,1 go στο μικρόφωνο. Όλα αυτά και το μόνο που διάβασα στο 1001 tracklist ήταν Afrojack mashup”
Αυτά και παρά πολλά αλλά συζήτησαν οι δυο DJs / Producers. Σίγουρα είναι μια συνέντευξη που αξίζει να την παρακολουθήσετε ολόκληρη. 


from:www.dancetoday.gr