Translate

Thursday, August 13, 2015

Το πιο διάσημο κορίτσι του Woodstock μιλάει για το θρυλικό φεστιβάλ, για το πώς βρέθηκε εκεί και για το πώς κύλησε έκτοτε η ζωή της !!!

Το όνομα της Bobbie Ercoline δεν μας λέει κάτι, αλλά τη φωτογραφία της δεν υπάρχει fan της rock μουσικής που να μην την έχει δει. Πολλοί μάλιστα  την έχουμε και στο σπίτι μας, κάπου στα ξεχασμένα της δισκοθήκης μας, αφού κοσμεί το εξώφυλλο του live album που για τους νεότερους κόμισε την εμπειρία του θρυλικού Woodstock στα οικιακά μας πικάπ: είναι το κορίτσι εκείνο με τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά και τα μεγάλα, στρογγυλά γυαλιά, που ο φακός του Burk Uzzle απεικόνισε στην αγκαλιά ενός αγοριού, το οποίο ρίχνει πάνω της ένα πάπλωμα.
Το αγόρι εκείνο ήταν ο Nick –το αγόρι της. «Παντρευτήκαμε 2 χρόνια αργότερα και είμαστε ακόμα μαζί», αποκάλυψε η Ercoline, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Guardian. Δεν ήμασταν χίπις, δήλωσε επίσης, μα «σκληρά εργαζόμενα παιδιά, από μικρές πόλεις. Εγώ δούλευα τότε ήδη 3 χρόνια σε τράπεζα, ο Nick δούλευε οικοδόμος και μπάρμαν.
Είδαμε πλάνα από το φεστιβάλ και αποφασίσαμε να πάμε, δεν ήταν μακριά. Ο φίλος μας ο Corky, που μόλις είχε γυρίσει από το Βιετνάμ, πήρε το βανάκι της μητέρας του, το φορτώσαμε μπύρες και ξεκινήσαμε...». Το ζευγάρι διατηρεί στενές σχέσεις με τον Corky, ακόμα και σήμερα.
Bobbie.jpg
Από το ίδιο το φεστιβάλ, η Bobbie δεν θυμάται πολλά. Της έμεινε η ατμόσφαιρα περισσότερο, το πορτοκαλί-ροζ του ουρανού, η φρατζόλα ψωμί και το νερό που χρειάστηκε να μοιραστούν με τους γύρω τους. Και τη φωτογραφία της στο εξώφυλλο του άλμπουμ την αντιμετωπίζει μάλλον στωικά: «Ήταν συναρπαστικό να βλέπεις το άλμπουμ, αλλά το Woodstock είχε τελειώσει όταν κυκλοφόρησε. Η σημασία, η αξία του μεγάλωσε με το πέρασμα του χρόνου, γιατί έλαβε χώρα στο κατώφλι μεγάλων αλλαγών για την Αμερική –το κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα, το χάπι, το Βιετνάμ».
Όχι βέβαια πως αισθάνεται αγνώμων: «ήταν ένα μεγάλο προνόμιο που βρεθήκαμε εκεί», τονίζει. Κυρίες και κύριοι, κάπως έτσι γραφόταν η ροκ ιστορία ακόμα και στο δοξασμένο Woodstock, σε πείσμα όσων γκρινιάζουν για τους «μη μυημένους στα εναλλακτικά απόκρυφα» που συχνάζουν στις συναυλίες, όπως είδαμε και πρόσφατα να συμβαίνει στην περίπτωση των Black Keys...  
from:www.avopolis.gr