Translate

Saturday, August 15, 2015

National Geographic: Οι 10 πόλεις για το καλύτερο ξενύχτι

National Geographic: Οι 10 πόλεις για το καλύτερο ξενύχτι
Το γνωστό περιοδικό National Geographic συγκέντρωσε και παρουσιάζει σε έναν οδηγό τις 10 πόλεις του κόσμου για το καλύτερο ξενύχτι και φυσικά ανάμεσά τους υπάρχει και μια ελληνική, που κάνει τους επισκέπτες, αλλά και τους κατοίκους της να ζουν έντονα την κάθε τους βραδιά.
Οι πόλεις επιλέχθηκαν με βάση την ποικιλία που παρουσιάζουν στη νυχτερινή τους διασκέδαση και εκτείνονται από τα πεζοδρόμια της Ευρώπης, μέχρι τα στενά της Λατινικής Αμερικής, ενώ σαγηνεύουν τους ταξιδιώτες μέχρι το ξημέρωμα. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τη λίστα που ακολουθεί.

1. Δουβλίνο, Ιρλανδία
Στη γειτονιά του Temple μπορούμε να βρούμε μπαρ και κλαμπ για όλα τα γούστα και να διασκεδάσουμε μέχρι την ανατολή του ηλίου, απολαμβάνοντας άφθονη μπίρα στο Brazen Head, την παλαιότερη παμπ της χώρας.

2. Βελιγράδι, Σερβία
Η νυχτερινή ζωή εκεί είναι παγκοσμίως ξακουστή, ενώ σαν επισκέπτες δεν πρέπει να παραλείψουμε τα ποταμόπλοια Plavovi, που βρίσκονται στα ποτάμια της Λευκής Πόλης και έχουν μετατραπεί σε μπαρ, ενώ στην περιοχή Savamala θα βρούμε αρκετά κλαμπ για χορό.

3. Λα Παζ, Βολιβία
Ντισκοτέκ στην περιοχή Malecon, παραδοσιακές ταβέρνες και μπαρ σε νεοκλασικά κτίρια προσφέρονται να μας ευχαριστήσουν στην πρωτεύουσα της Βολιβίας.

4. Σάο Πάολο, Βραζιλία
Φυσικά και αυτή η βραζιλιάνικη πόλη δεν θα μπορούσε να λείπει από τον οδηγό, καθώς στη γειτονιά Bohemian Vila Madalena χιλιάδες νέοι διασκεδάζουν, ενώ για τους πιο σκοτεινούς τύπους υπάρχει και η Rua Augusta.

5. Σαν Χουάν, Πόρτο Ρίκο
Στην πλατεία La Placita de Santurce υπάρχουν εξαιρετικά εστιατόρια και μπαρ, που είναι πάντα γεμάτα από κόσμο, ο οποίος δεν σταματά να χορεύει στους ρυθμούς της σάλσα.

6. Γκόα, Ινδία
Ιδανικός προορισμούς για τους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής, αλλά και για όσους προτιμούν κάτι πιο χαλαρό υπάρχει και η ήρεμη πλευρά της πόλης.

7. Ιμπίθα, Ισπανία
Η παγκόσμια πρωτεύουσα των clubbers, με τεράστια dance floors, πασίγνωστους DJs, ακόμα και discobus, για να μεταφέρουν τον κόσμο από το ένα μαγαζί στο άλλο.

8. Χιούστον, Τέξας
Μπορεί το μόνο που θα περιμέναμε από αυτήν την πόλη να ήταν η country μουσική, όμως διαθέτει και μια μεγάλη γκάμα μπαρ και μουσικών σκηνών, στη Washinton Avenue.

9. Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο τιμούν την πόλη με την παρουσία τους και εκείνη τους ανταμείβει με μια ποικιλία στη νυχτερινή ζωή, από το φαγητό, μέχρι και μουσική για όλες τις απαιτήσεις.

10. Μπακού, Αζερμπαϊτζάν
Προσφέρει την καλύτερη νυχτερινή ζωή σε αυτήν την πλευρά του Καυκάσου, καθώς τα μπαρ και κλαμπ είναι ανοιχτά μέχρι το πρωί, επιτρέποντας σε ντόπιους και επισκέπτες να το κάψουν.

from:www,e-radio.gr