Translate

Monday, July 27, 2015

10 απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στα backstage των συναυλιών

10 απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στα backstage των συναυλιών
Στις μεγάλες συναυλίες, έχετε ακούσει σίγουρα πως πίσω από τη σκηνή, το παρασκήνιο έχει εξίσου πολύ ζουμί, με διάφορα τρελά γεγονότα να συμβαίνουν. Και μπορεί μέχρι τώρα να μην τα πιστεύατε, όμως όπως θα δείτε παρακάτω, τα περισσότερα από αυτά ισχύουν. Διαβάστε λοιπόν 10 γεγονότα που συμβαίνουν στα παρασκήνια των συναυλιών και λύστε μερικές από τις απορίες σας.
1. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί autocue πιο συχνά από όσο μπορείτε να φανταστείτε
Σκεφτείτε πως έχουν να τραγουδήσουν 50-60 κομμάτια, μερικά από τα οποία ίσως έχουν να τα πουν εδώ και χρόνια.


2. Στις συναυλίες τα ηχογραφημένα κομμάτια παίζουν από πίσω
Είτε τραγουδά επάνω τους, είτε απλά κάνει πως τραγουδά, ο καλλιτέχνης έχει από πίσω του το ηχογραφημένο κομμάτι να παίζει, καθώς ορισμένες φορές τον βοηθά για να μένει στον ρυθμό.

3. Η κολλητική ταινία στα παπούτσια για την αποφυγή γλιστρήματος και πτώσης είναι αλήθεια
Υπάρχουν πλέον πολλές χρωματιστές κολλητικές ταινίες, που τοποθετούνται στη σκηνή για ασφάλεια, όπως π.χ. στην άκρη της, στις σκάλες κλπ, ενώ μιας και ο περισσότερος εξοπλισμός έχει ροδάκια, αυτές οι ταινίες τον κρατούν σταθερό.

4. Ο κακός φωτισμός μπορεί όντως να κάνει έναν καλλιτέχνη να πέσει
Αν όντως το φως των προβολέων είναι πολύ δυνατό, ένα μικρό στραβοπάτημα μπορεί να οδηγήσει σε πτώση και κάποιες φορές, από αρκετά ψηλό σημείο.

5. Συχνά, ο προσωπικός σεφ του καλλιτέχνη τον ακολουθεί στην περιοδεία του
Είναι δύσκολο ένας καλλιτέχνης που βρίσκεται σε περιοδεία να ακολουθήσει μια καλή και υγιεινή διατροφή, οπότε είτε θα κλείσει υπηρεσίες catering για το φαγητό του, είτε θα πάρει μαζί του τον προσωπικό του σεφ, ο οποίος θα ψωνίζει καθημερινά φρέσκα προϊόντα για να του μαγειρεύει.

6. Ένα μέλος από το επιτελείο του καλλιτέχνη είναι υπεύθυνο για τη διακόσμηση πίσω από τη σκηνή
Μιας και συνήθως οι συναυλίες γίνονται σε στάδια, οι χώροι πίσω από τη σκηνή είναι άσχημοι και επίσης τα καμαρίνια είναι τα αποδυτήρια, οπότε ένα μέλος από το επιτελείο αναλαμβάνει να ομορφύνει λίγο τον χώρο, προσθέτοντας οτιδήποτε θα κάνει την ατμόσφαιρα άνετη και ζεστή.

7. Κάποιοι άνθρωποι είναι ντίβες από φυσικού τους
Μερικοί από τους καλλιτέχνες έχουν πραγματικά τρελές απαιτήσεις και ζητούν μέχρι να αλλάξει και το χρώμα από τα καμαρίνια τους ή να υπάρχουν συγκεκριμένα είδη σεντονιών στα κρεβάτια τους, ακόμα και ειδικός στολισμός με λουλούδια.

8. Μερικές φορές οι απαιτήσεις δεν προέρχονται από τον καλλιτέχνη, αλλά από το επιτελείο του
Όταν ένας καλλιτέχνης είναι πολύ μεγάλος, περιτριγυρίζεται από ένα σύνολο συνεργατών, οι οποίοι απαιτούν πράγματα όχι για τον ίδιο τον καλλιτέχνη, αλλά για τον εαυτό τους. Οπότε, μπορεί κάποιες από τις τρελές απαιτήσεις που ακούτε να έχει ένας τραγουδιστής, να προέρχονται από το επιτελείο του και όχι από τον ίδιο.

9. Όπως και τα παιδιά, έτσι και τα μέλη της μπάντας μπορεί να πιαστούν στα χέρια και πρέπει κάποιος να τους χωρίσει
Οι υπεύθυνοι θα τους κλείσουν ξεχωριστά καμαρίνια και κάποιες φορές θα έχουν και το δικό τους λεωφορείο στην περιοδεία, αν το επιτρέπουν τα οικονομικά τους, όμως όταν μια μπάντα είναι χωρισμένη, η συναυλία αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον, γιατί λόγω των συναισθημάτων των καλλιτεχνών, υπάρχει πιο έντονη ενέργεια.

10. Και όμως, υπάρχει κουβάς για ούρηση ή εμετό
Ό,τι μπορεί να έχετε ακούσει για κουβάδες εμετού ή ούρησης είναι αλήθεια. Φυσικά και δεν χρησιμοποιούνται συνεχώς, αλλά λειτουργούν ως μια σανίδα σωτηρίας την ώρα που καλλιτέχνης εκτελεί το πρόγραμμά του. Φυσικά, οι κουβάδες τοποθετούνται σε σημεία που δεν είναι ορατά από το κοινό.
from:www.e-radio.gr