Translate

Thursday, February 26, 2015

Brit Awards 2015

BritAwards2015


Ο τραγουδοποιός Ed Sheeran έφυγε με 2 Brit βραβεία από τη φετινή τελετή, αφού κέρδισε στην κατηγορία του «καλύτερου Βρετανού άνδρα καλλιτέχνη», αλλά και στην κατηγορία του καλύτερου βρετανικού δίσκου της χρονιάς. 
Καλύτερη Βρετανίδα καλλιτέχνις αναδείχθηκε η Paloma Faith, βρετανικό γκρουπ οι Royal Blood -οι οποίοι κέρδισαν τους Alt-J, τους Clean Bandit, τους Coldplay και τους One Direction και έλαβαν το βραβείο τους από τον Jimmy Page αυτοπροσώπως- ενώ βρετανικό single της χρονιάς βγήκε το "Uptown Funk", η συνεργασία δηλαδή του Mark Ronson με τον Bruno Mars.
Έκπληξη για αρκετούς στάθηκε η βράβευση του Sam Smith ως καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου
ονόματος, αφού ο συναγωνισμός περιλάμβανε την FKA Twigs, τους Royal Blood και τους Chvrches, ενώ ο indie pop τραγουδοποιός James Bay από το Hertfordshire ήταν η επιλογή των κριτικών. Τέλος, καλύτερο βρετανικό βιντεοκλίπ βγήκε το "You & I" των One Direction, ενώ ο Paul Epworth βραβεύτηκε ως παραγωγός της χρονιάς.
Τα διεθνή βραβεία κέρδισαν οι Foo Fighters (συγκρότημα), οPharrell Williams (άνδρας καλλιτέχνης) και η Taylor Swift (γυναίκα καλλιτέχνις), η οποία «έφαγε» στην τελική ευθεία τόσο τη Beyonce, όσο και τις Lana Del Rey, St. Vincent και Sia. 
from:www.avopolis.gr