Translate

Thursday, September 25, 2014

Ποιος αγοράζει μουσική σήμερα; (infographic)

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου το Billboard ανέφερε ότι οι ΗΠΑ μόλις είχαν τη χειρότερη εβδομάδα σε πωλήσεις μουσικής από το 1991, που η Nielsen Soundscan ξεκίνησε τις μετρήσεις. Εκείνη την εβδομάδα το «Blacc Hollywood» του Wiz Khalifa βρέθηκε στην κορυφή του chart με μόλις 9.000 αντίτυπα από συνολικά 3,97 εκατ. άλμπουμ που πουλήθηκαν συνολικά στην Αμερική, 19% πτώση σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Πέρυσι σημειώθηκε επίσης χαμηλό ρεκόρ.
Λίγο περισσότερο από μια δεκαετία αφότου η πειρατεία έκανε την εμφάνισή της, έχουμε μπει στην εποχή του streaming, όπου ολόκληρη η μουσική βρίσκεται ένα κλικ μακριά.
Κι όμως, στην Αμερική οι πωλήσεις CD δεν έχουν φτάσει (ακόμα) σε μηδενικό επίπεδο. Περίπου 5 εκατ. άλμπουμ πωλούνται κάθε εβδομάδα, αντίθετα στην άποψη των φανς του Spotify του Soundcloud και άλλων υπηρεσιών.

Για να χυθεί λίγο φως στο ποιοι είναι αυτοί που αγοράζουν ακόμα μουσική, το Buzzfeed σε συνεργασία με το MusicWatch συγκέντρωσαν στοιχεία από τουλάχιστον 5.000 καταναλωτές από 13 ετών και πάνω, συγκρίνοντάς τα με τα στατιστικά του 2004:

from:www.e-radio.gr