Translate

Friday, December 27, 2013

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα με το Jingle Bells, ή όσο τουλάχιστον νομίζατε

Το κλασσικό Jingle Bells, γραμμένο από τον James Lord Pierpontπου ζούσε στη Savannah της πολιτείας της Μασαχουσέτης των Η.Π.Α., αρχικά προοριζόταν για την Γιορτή των Ευχαριστιών (με ανάλογες φράσεις στους στίχους φυσικά). Τα παιδιά όμως της κωμόπολης  Savannah τρελαινόντουσαν τόσο πολύ με αυτό το εύρυθμο τραγουδάκι, που ζήτησαν από τον  Pierpont να το συμπεριλάβει και στις χριστουγεννιάτικες εορτές που διοργάνωνε στον περίβολο της εκκλησίας, όπου λειτουργούσε ο ιερέας πατέρα του. Έτσι τελικώς επικράτησε η σημερινή μορφή του.
Επίσης το Jingle Bells έχει την πρωτοκαθεδρία του 1ου (ανθρώπινου...) τραγουδιού που παίχτηκε ποτέ ζωντανά στο διάστημα.
Στις 16 Δεκεμβρίου του 1965 και ενώ οι αστροναύτες Walter Schirra Jr. και Thomas P. Stafford ήταν σε τροχιά όχι μόνο γύρω από τη Γη με το Gemini 6 αλλά και σε πορεία επαφής με Gemini 7 (το οποίο μετέφερε τους Frank Borman και Jim Lovell), έτσι ώστε να επιτευχθεί η πρώτη διαστημική συνάντηση σκαφών. Και ενώ πια το Gemini 6 είχε γεμάτο το μπροστινό τζάμι του από το Gemini 7 και θα ξεκινούσε η σύνδεση των σκαφών, οι 2 πιλότοι του ανέφεραν ότι πάνω από την Ανταρκτική έβλεπαν ένα σκάφος που το ακολουθούσαν από 7 μικρότερο, το οποίο εν ολίγοις κατατάχτηκε μετά από σύντομη έρευνα από τον Πύργο Εδάφους ως UFO. Έχοντας τη μυστηριώδη βεβαιότητα ότι οι εξωγήινοι μπορούν να τους ακούσουν οι Schirra και Stafford έβγαλαν μια φυσαρμόνικα και ένα ζευγάρι καμπανάκια που είχαν μαζί τους και έπαιξαν το Jingle Bells σε ένα ιδιότυπο χαιρετισμό στους υποτιθέμενους επισκέπτες του διαστήματος….
from:www.avopolis.gr