Translate

Monday, February 25, 2013

Damon Harris R.I.P.: Πέθανε ο πάλαι ποτέ τραγουδιστής των Temptations και του 'Papa Was A Rollin' Stone'.


temptations
Την τελευταία του πνοή άφησε ο πάλαι ποτέ τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος της Motown, The Temptations, Damon Harris. Ο Harris πέθανε στο Joseph Richey Hospice, σε ηλικία 62 ετών, μετά από μακρόχρονη (άνιση) μάχη με τον καρκίνο του προστάτη. 14 συνολικά χρόνια πέρασαν από τη διάγνωση, χρόνια στα οποία έκανε ό,τι μπορούσε για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για αυτή τη μορφή του καρκίνου. Το 2001, μάλιστα, δημιούργησε το The Damon Harris Cancer Foundation.


Ο Damon Harris έγινε μέλος του θρυλικού γκρουπ της Motown το 1971, σε ηλικά 21 ετών, μετά την αποχώρηση του ιδρυτικού μέλους Eddie Kendricks. Αυτός είναι που ακούμε στα πρώτα φωνητικά του περίφημου hit τους, 'Papa Was A Rollin' Stone', αλλά και στα 'Love Woke Me Up This Morning', 'Take A Look Around' και 'Masterpiece'. Με τους Temptations κέρδισε συνολικά τρία Grammy (τον καιρό που κάτι έλεγε αυτό).
Το 1975 "απολύθηκε" από τη μπάντα, έπειτα από ανάρμοστες δηλώσεις του που θεωρήθηκε ότι έβλαψαν την εικόνα της. Μετά την αποχώρησή / εκδιωγμό του από τους Temptations, ο Harris επανασχημάτισε την πρώην μπάντα του, τους The Young Vandals, οι οποίοι άλλαξαν όνομα σε Impact και ηχογράφησαν μια σειρά από soul/disco hits, ανάμεσα στα οποία τα 'Happy Man' και 'Give A Broken Heart A Break'.


from:www.avapolis.gr