Translate

Wednesday, April 20, 2016

Φωτογραφίες του David Bowie που δημοσιεύονται πρώτη φορά (και είναι ωραίες)


Ο Steve Schapiro προσκλήθηκε να φωτογραφίσει τον David Bowie ένα απόγευμα του 1974. Ο μουσικός εμφανίστηκε στις 4 το απόγευμα και οι δύο άνδρες δούλεψαν ασταμάτητα μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης μέρας. "Ήταν απίστευτα έξυπνος , ήρεμος και γεμάτος με ιδέες" θυμάται ο Schapiro.
"Ήρθε προετοιμασμένος να φωτογραφηθεί με πολλά και διαφορετικά ρούχα, προβάροντας τις καινούργιες επινοημένες περσόνες του στο φακό. Μιλούσε αρκετά για τον Aleister Crowley του οποίου τα γραπτά τον απασχολούσαν πολύ εκείνο τον καιρό. Όταν ο David άκουσε ότι είχα φωτογραφίσει τον Buster Keaton έναν από τους μεγαλύτερούς του ήρωες, αμέσως γίναμε φίλοι."

Οι φωτογραφίες εκείνης της νύχτας χρησιμοποιήθηκαν σε δύο άλμπουμ του Bowie, το Station to Station και το Low και στο εξώφυλλο του περιοδικού People. Μία από τις στολές, μια ναυτική με διαγώνια ριγέ, εμφανίζεται ακόμη και στο βίντεο Lazarus από τη τελευταία δουλειά του. Ωστόσο οι περισσότερες εικόνες δεν έχουν δημοσιευθεί ποτέ μέχρι τώρα. Οι φωτογραφίες του David Bowie από τον Schapiro δημοσιεύονται σε ένα καινούργιο βιβλίο το Bowie από τις εκδόσεις PowerHouse. Σας παρουσιάζουμε μερικές:










from:www.e-radio.gr