Translate

Thursday, March 12, 2015

7,4 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση για το «Blurred Lines»

Pharrell Williams, Robin Thicke και Universal Music Group θα πρέπει να πληρώσουν στους απογόνους του Marvin Gaye 7,3 εκατ. δολάρια, αφού το δικαστήριο αποφάσισε ότι αντέγραψαν το τραγούδι του 1977 «Got To Give It Up» για να δημιουργήσουν το «Blurred Lines».
Μετά απο συσκέψεις δυο ημερών, το 8μελές σώμα ενόρκων αποφάσισε ότι οι παραγωγοί του μεγάλου χιτ χρησιμοποίησαν μέρη από την κλασική επιτυχία του Marvin Gaye.
O Williams κατέθεσε στο δικαστήριο ότι έγραψε το «Blurred Lines» από μόνος του, μέσα σε μια ώρα, χωρίς να σκέφτεται τον Gaye. Η κατάθεση αυτή έρχεται σε αντίθεση με δήλωσή του σε συνέντευξη το 2013, όταν και είχε παραδεχτεί ότι ήθελε να γράψει ένα κομμάτι σαν το «Give It Up To Me». Δικαιολογήθηκε στο δικαστήριο λέγοντας ότι έλεγε ψέματα τότε, αφού καθ' όλη τη διάρκεια της περιοδείας του το 2013 βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών.
Το «Blurred Lines» κατάφερε να αποφέρει έσοδα 16 εκατ. δολαρίων μέχρι σήμερα, με την οικογένεια να διεκδικεί από 4 έως 8. Οι ένορκοι συμφώνησαν, αποδίδοντας στην οικογένεια 4 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση και επιπρόσθετα 1,8 εκατ. από τα κέρδη του Robin Thicke, συν 1,6 εκατ. από αυτά του Pharrell Williams.
Ακούστε παρακάτω τα δυο κομμάτια:



from:www.e-radio.gr