Translate

Tuesday, October 7, 2014

Οι απίθανες ιστορίες πίσω από δυο ιστορικά άλμπουμ!!!

The Beatles - Abbey Road
Σαν σήμερα το 1969, το άλμπουμ 'Abbey Road' των Beatles ανεβαίνει στην πρώτη θέση του UK Albums Chart. Το εξώφυλλο θα δώσει τροφή στις θεωρίες συνωμοσίας που ήθελαν τον Paul McCartney να έχει πεθάνει σε τροχαίο και να έχει αντικατασταθεί από ένα σωσία.
Οι υποστηρικτές της θεωρίας βρήκαν 'αποδεικτικά' στοιχεία στο εξώφυλλο, όπως ο ξυπόλητος McCartney και η πινακίδα του Beatle 'LMW 28IF' αναφερόμενη στο γεγονός ότι ο Paul θα ήταν 28 ετών εάν ζούσε (28 IF). Το LMW υποστηρίζεται πως είναι συντομογραφία του 'Linda McCartney Weeps' (η γυναίκα του). Το όλο εξώφυλλο εικάζεται πως απεικονίζει μια τελετή με έναν ιερέα (John Lennon ντυμένος στα λευκά), εργολάβος κηδειών (Ringo Starr με μαύρο κοστούμι) και νεκροθάφτης (George Harrison με τζιν φόρμα εργασίας).

Εάν σας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας, δεν έχετε παρά να γράψετε στο διαδίκτυο, 'Paul is dead'. Τα... στοιχεία θα πέσουν βροχή!
H συγκεκριμένη φωτογραφία έγινε μια από τις σημαντικότερες και πιο διάσημες στην ιστορία της μουσικής, ενώ υπάρχει και live camera στο σημείο όπου μπορείτε να δείτε τη συγκεκριμένη διάβαση. Συχνά θα πετύχετε πολλούς που προσπαθούν να μιμηθούν το πέρασμα των Beatles προσπαθώντας να βγάλουν φωτογραφία. Δείτε την camera εδώ.


Pink Floyd - Wish You Were Here
Επίσης, σαν σήμερα το 1975 στο Νο1 του UK Albums Chart θα βρεθεί το 'Wish You Were Here' των Pink Floyd. Στο άλμπουμ υπήρχε και το αριστουργηματικό 'Shine On You Crazy Diamond' που αποτελούσε φόρο τιμής στον εκλιπόντα και πρώην μέλος του γκρουπ, Syd Barrett.
Για της ανάγκες του εξωφύλλου χρησιμοποιήθηκαν δυο κασκαντέρ, οι Danny Rogers και Ronnie Rondell. Ο δεύτερος που ήταν ντυμένος με πυρίμαχη στολή καλυμμένη με κοστούμι. Αρχικά ο αέρας φυσούσε από την αντίθετη κατεύθυνση και η φωτιά έκαψε το μουστάκι του άλλου Rodgers. Οι δυο κασκαντέρ άλλαξαν θέση και η φωτογραφία αντιστράφηκε αργότερα.
from:www.e-radio.gr