Translate

Monday, March 31, 2014

Γιατί η House μουσική ονομάστηκε έτσι;

Ο όρος «house» προήλθε από τον Frankie Knuckles, ο οποίος ήταν resident DJ του club Warehouse στο Σικάγο. H house μουσική τότε είχε αρκετά χαρακτηριστικά της disco μουσικής, αλλά περισσότερους μίνιμαλ και ηλεκτρονικούς ήχους.
Στο ντοκιμαντέρ «Pump Up The Volume» ο Frankie Knuckles ομολογεί πως πρώτη φορά άκουσε τον όρο «house μουσική», όταν περνώντας με παρέα έξω από ένα μπαρ του Σικάγου ένας φίλος του είδε την πινακίδα «we play house music» και αστειευόμενος του είπε πως house είναι η μουσική που παίζει ο Knuckles στο Warehouse.
Ο δημιουργός, βέβαια, της πινακίδας με τον όρο «house» εννοούσε τη μουσική που είχαν οι περισσότεροι σπίτι τους, δηλαδή τη soul και την disco μουσική, και χωρίς να το ξέρει έδωσε την έμπνευση στον Frankie Knuckles να περιγράψει ένα από τα δημοφιλέστερα μουσικά είδη.
Στο trailer του ντοκιμαντέρ «The House That Chicago Built» οι Frankie Knuckles, Marshall Jefferson, Theo Parrish, Louie Vega, Derrick May, Cajmere, Ron Carroll, Pete Tong, Nicky Romero, David Guetta, Osunlade και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες που άσκησαν μεγάλη επιρροή στη house σκηνή, ρωτούνται ποιο είναι το πρώτο house κομμάτι που κυκλοφόρησε σε βινύλιο.



Για όσους δεν μπορούν να περιμένουν την απάντηση από το ντοκιμαντέρ, το κομμάτι είναι το «On and On» (1984) του Jesse Saunders.


from:www.e-radio.gr