Translate

Saturday, December 17, 2011

R.I.P Cesaria Evora !!!!


Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη γνωστά, η σπουδαία τραγούδιστρια Cesária Évora (27/8/1941 – 17/12/2011) απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 70 έτων από καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια σε νοσοκομείο του São Vicenteστο Πράσινο Ακρωτήρι (Capo Verde).
Cesária Évora υπήρξε από τις πιο σημαντικές και αναγνωρίσιμες τραγουδίστριες της World/Ethnic Music επί σχεδόν δύο δεκαετίες και αφήνει πίσω της εναν σημαντικό όγκο έργου με τραγούδια που ξεκινούσαν από την πλούσια μουσική παράδοση του Πράσινου Ακρωτήριου (mornas, batuque, κλπ) και επεκτείνονταν μέχρι αντίστοιχα είδη από την Αφρική, πορτογαλλικά fados και άλλες τοπικές μουσικές παραδοσείς ενώ στις συναυλίες της εμφανιζόταν συνήθως ξυπόλητη, εξ ου και το γνωστό προσωνύμιο.

Cesária Évora ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και στο ελληνικό κοινό και είχε εμφανιστεί στην χώρα μας αρκετές φορές με μεγάλη επιτυχία. Τελευταία φορά την είδαμε το καλοκαίρι του 2011 στον Λυκαβηττόόπου κέρδισε και πάλι το κοινό της παρά την εμφανέστατη κόπωση από τα πολλαπλά προβλήματα υγείας. Τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε μάλιστα είχε ανακοινωθεί ότι τερματίζει την καριέρα της εξ αιτίας αυτών ακυρώνοντας ολή την επερχόμενη περιοδεία της.
from:www.mixtape.gr