Translate

Monday, April 4, 2011

Όλοι μαζί για το καλό του ραδιοφώνου!

Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα οι ραδιοφωνικοί σταθμοί φαγώνονται για τις ακροαματικότητες και τη διαφημιστική πίτα που συρρικώνεται, στη Μ. Βρετανία, αποφάσισαν να κάνουν πράξη το "η ισχύς εν τη ενώσει" με ένα πολύ έξυπνο τρόπο.
Μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν εντελώς το παιχνίδι από τους online ραδιοφωνικούς σταθμούς που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, αλλά και το "διεθνή" πλέον ανταγωνισμό, αφού με λίγα click πλέον είναι διαθέσιμοι όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του κόσμου, οι βρετανικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί αποφάσισαν να ενωθούν και συλλογικά να προσφέρουν μια εφαρμογή για τους βρετανούς (και όχι μόνο) υπηκόους.
Ένα κονσόρτιουμ ραδιοφωνικών ομίλων, μαζί με το BBC, έφτιαξε το RadioPlayer, μία online ραδιοφωνική εφαρμογή που περιλαμβάνει ούτε λίγο, ούτε πολύ 150 σταθμούς. Οι ακροατές μπορούν να επιλέξουν όποιο βρετανικό σταθμό επιθυμούν, από οποιαδήποτε περιοχή, έχοντας μία, κοινή "εμπειρία".
Το RadioPlayer έκανε τα "εγκαίνιά" του την Πέμπτη που μας πέρασε και προβάλλεται φυσικά από το site κάθε ραδιοφωνικού σταθμού που συμμετέχει. Τις επόμενες μάλιστα εβδομάδες, 150 ακόμα μικρότεροι σταθμοί θα μπουν επίσης στο πρόγραμμα, ενώ η ίδια η εφαρμογή υποστηρίζει και άλλα "απαραίτητα" πλέον στον online κόσμο, όπως downloads, podcasts κτλ. Τέλος, αναμένεται να ακολουθήσουν εφαρμογές για συσκευές iPhone και Android.
http://www.radioplayer.co.uk/
from:www.avopolis.gr