Translate

Monday, January 17, 2011

Απαγορεύσεις κατά των Dire Straits

Αντιμέτωποι με μια ιδιάζουσα κατάσταση έχουν βρεθεί τα μέλη των Dire Straits. Μόλις πριν μία εβδομάδα και έπειτα από διαβουλεύσεις μηνών το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοφώνου του Καναδά αποφάσισε να απαγορεύσει στο μέλλον την αναμετάδοση  κλασσικού τραγουδιού της μπάντας «Money for Nothing». Το σκεπτικό της απόφασης είναι επικεντρωμένο στη χρήση της έξης faggot σε 3 διαφορετικά σημεία στο τραγούδι.
Η όλη ιστορία ξεκίνησε από τη διαμαρτυρία ενός ακροατή πέρυσι το Μάρτη του 2010 στον CHOZ-FM, όπου και υποστήριξε στο forum της ιστοσελίδας του σταθμού ότι οι αναφορές του τραγουδιού είναι προσβλητικές γα μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Η συζήτηση που άνοιξε στο forum πήρε μεγάλες διαστάσεις και συνεχίστηκε επί μέρες ενώ τελικά μεταφέρθηκε στον Τύπο μέσω ενός δημοσιογράφου στον ημερήσιο τύπο.
Ο Guy Fletcher, χειριστής των πλήκτρων της μπάντας, αναφερόμενος στην απόφαση σε σχετική δήλωση του στην προσωπική του ιστοσελίδα τη χαρακτήρισε ως «γελοία». Ο ηγέτης της μπάντας, κιθαρίστας και τραγουδιστής Mark Knopfler δήλωσε (ως απόλυτα αρμόδιος στη συγκεκριμένη περίπτωση μιας και είναι παράλληλα και ο συνθέτης) ότι ειδικά για στις συναυλίες του στον Καναδά θα αντικαθιστά την επίμαχη λέξη με τη λέξη fudger (συνώνυμο στην αργκό με το «fucker»)…  

from:www.avopolis.gr