Translate

Monday, November 15, 2010

Συναυλία του Elton John στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ευρωπαϊκή Επιστροπή έχει ξεκινήσει μια έρευνα μετά την πληροφορία ότι το Ιταλικό κράτος, ξόδεψε πάνω από 700.000 ευρώ για μια συναυλία του Elton John.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια του festival Piedigrotta στη Νάπολη, τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά ο λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος της, μόλις αυτές τις ημέρες δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με σχετικό κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συγχρηματοδότηση πολιτιστικών έργων τα οποία είναι ωφέλιμα για μια περιοχή και τους κατοίκους της, όμως o περιφεριακός πολιτικός εκπρόσωπος Top Van Lierop, δήλωσε ότι τα μέλη της Επιτροπής ήθελαν να μάθουν για ποιο λόγο υπήρξε μια τόσο μεγάλη δαπάνη και πως τελικά δικαιολογείται: «Θέλουμε να μάθουμε, ποιο είναι το όφελος της περιοχής από την συγκεκριμένη συναυλία», είπε στο BBC News.
Ο Dario Scalabrini o οποίος βοήθησε στην οργάνωση του festival δήλωσε από την πλευρά του ότι η εκδήλωση βοήθησε στην προβολή της Νάπολης και στην ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων.

from:www.avopolis.gr